Család

Csoda történhet, ha belenézel egy idegen szemébe – megható videó

Egy megrendítő videó arról, hogy a régi, közkeletű tanítást, miszerint nem szabad szóba állni idegenekkel, mennyire le kell vetkőznünk magunkról felnőtt korunkra. Ha felvesszük a szemkontaktust egy vadidegennel, akkor akár még csoda is történhet.

A Kovert Designs tette fel a videóban a kérdést: “Mikor néztél utoljára egy idegen szemébe?” Ezzel egy időben azt is meg akarták mutatni, hogy milyen gyönyörű kapcsolódás jöhet létre két ember között egy egyszerű szemkontaktussal. A videón arra kértek nyolc egymásnak ismeretlen embert, hogy alkossanak párokat, és álljanak egymással szemben úgy, hogy először csukva van a szemük.

“Egy kicsit azért szorongtam, hogy mit fogok látni, ha kinyitom a szemem, nem voltam felkészülve arra, ami következett” – vallott érzéseiről az egyik résztvevő. Amikor a párok kinyitották a szemüket, egymás szemébe kellett nézniük csendben, megfigyelve a saját gondolataikat, érzéseiket, ami csak felbukkant az elméjükben. Később mindegyiküket külön kikérdezték, és mindannyian hasonló élményről számoltak be:

“Minden álarcom leomlott, a másikban felfedeztem a saját sérülékenységemet, gyengeségeimet, megláttam a pozitív értékeimet. Igazán kapcsolódni így valakivel azt jelenti, hogy a benne lévő jót meglátod, nem félsz többé, nem akarsz elmenekülni előle, a saját bensőddel nézel ilyenkor szembe.”

A videó végső soron azt üzeni, hogy levetkőzhetjük minden megfelelési kényszerünket, ami arról szól, hogy félünk a többi embertől. Csak nézzünk mélyen egymás szemébe legközelebb a buszon, villamoson utazva, utcán sétálva, és rájöhetünk, hogy nem is vagyunk annyira egyedül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top