Rejtett gyöngyszemek Magyarországon

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Néha szívesen elbújnánk pár napra a nagyváros nyüzsgése elől valami kedves, csendes vidéken, ahol a madárcsicsergésen kívül semmilyen zaj nem hallatszik. Magyarország szerencsére bővelkedik ilyen helyekben – ezek közül ajánlunk most hármat.
2017. 05. 01. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Ha maradt még egy kis pénzed a SZÉP kártyádon - ne feledd: a 2015-ben feltöltött összegeket már csak május végéig lehet elkölteni! -, és rövid, de annál pihentetőbb vakációra vágysz, akkor tervezz be egy hosszú hétvégét mondjuk Lábodra vagy Nyúlra. Nem tudod, hol vannak ezek a helyek? Hát éppen ez benne a jó… 

Sokoró vidéke 

A Sokoró dombság két jellegzetes, hosszú völgye a Kisalföld peremétől egészen a Bakony északi lábáig nyúlik el. E két völgyben takaros kis falvak és rendezett települések sorakoznak egymás után – például Győrújbarát, Nyúl, Kajárpéc, Lovászpatona vagy Nagydém –, amelyek lakóinak kedvessége és vendégszeretete azonnal elbűvöli az idelátogatót.  Kevesen ismerik még a vidék gyönyörű természeti és kulturális látványosságait – kivéve persze Pannonhalmát –, ezért a Sokoró környéke még a turistaszezonban is csendes és nyugodt.

 

   

  A gyönyörű tájon gyalogos és kerékpáros túrákat érdemes tenni, és mivel nincsenek hatalmas szintkülönbségek, akár kisebb gyerekkel is nyugodtan nekivághatunk a számos erdei ösvények egyikének. Ha itt járunk, mindenképpen érdemes megnézni Nyúlon a vadregényes Szurdikot, a Szent Dónát kápolnát és a Sárkánylikat, és feltétlenül tegyünk egy kirándulást a valamelyik szőlőhegyre – például Győrújbaráton, mert nem csak kiváló borokat találhatunk itt, hanem, bájos, löszfalba vájt pincesorokat, és értékes műemléknek számító gyönyörű, régi présházakat. 

  Zselic, Lábod 

  A Zselicet ma már nem csak a szarvasok, őzek és vaddisznók után cserkelő vadászok tartják nagyra, hanem azok a turisták is, akik csendre és nyugalomra, és háborítatlan természeti szépségekre vágynak. Lábodon, a Szilágyi Erdei Iskola több mint öt kilométeres tanösvényén ráadásul nem csak gyönyörködni tudsz a táj növény- és állatvilágában, hanem a képzett túravezetők azt is elmondják, mit látsz. Mindenképpen ajánljuk, hogy ha már Lábodon jársz, akkor látogasd meg a Petesmalmi Vidraparkot, és a Zselici Csillagparkot Zselickisfaludon is! 

   

   

  Zemplén, Háromhuta és környéke 

  Hazánk egyik legszebb, legeldugottabb vidéke a Zemplén és azon belül is Háromhuta környéke. Ezt a tájat nemcsak szépsége és csendje miatt érdemes meglátogatnod, hanem azért is, mert számtalan érdekes történelmi emlék is van ezen a vidéken. Ha egy kis nyüzsgésre és jó borokra vágynál, akkor irány a közeli Tolcsva, Tokaj vagy Erdőbénye, vagyis az ország legjobb pincéi!

   

   

  Az ajánló a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával készült

   

  Más gyönyörű kirándulóhelyekről is olvashatsz az NLCafén

  Olvass tovább

  Hozzászólások  ( 0 )
  blog comments powered by Disqus