Család

Hagyd a szőke herceget másra! – 9 tipp, ha boldog kapcsolatot akarsz

Ellen McCarthy éveket töltött azzal, hogy több mint 200 boldog párkapcsolatban, házasságban élő párt kérdezzen arról, mi az igaz szerelem titka, és hogyan találhatjuk meg a nagy Őt. Összegezte a tapasztalatait, tanácsait, hogy segítsen társra lelni és boldog kapcsolatban élni mindenkinek. A sikeres párkereséshez erre a kilenc tanácsra van szükséged.

1. Ne olyat keress, aki papíron tökéletes

Van a fejedben egy elképzelés, hogy ha “nekem három diplomám van, akkor neki is legalább ennyi kell legyen” vagy “kék szemem van, úgyhogy kék szemű pasi kell, hogy kék szeműek legyenek a gyerekeink”, vagy “hibrid kocsim van, benzines férfi szóba sem jöhet”. Ott köthetsz ki végül, hogy nem is egy hús-vér embert keresel már magad mellé, hanem egy fiktív filmszereplőt. Attól még, hogy valaki 10 centivel magasabb nálad, kék szemű és hibriddel jár, zsebében három diplomával, nem fog működni a házasságotok.

Hagyd a szőke herceget másra! - 9 tipp, ha boldog kapcsolatot akarsz

2. Ne figyelj mások elvárásaira

Az emberek imádnak olyanokat mondani, mint például hogy “a vejem egy orvos”. Te pedig beleesel azoknak az elvárásoknak a csapdájába, amit sokszor a saját szüleid, barátaid, rokonaid állítanak fel neked. Pedig teljesen érdektelen, hogy mások mit gondolnak, még akkor is, ha a hozzád legközelebb állókról van szó. Romboló hatása van. Ha már tele a fejed mások elvárásaival, hogy szerintük kivel kellene élned, akkor itt az ideje, hogy figyelmen kívül hagyd őket.

3. Ne pánikolj!

Nagy nyomás alatt állsz, főleg ha már a harmincas éveidet taposod, hogy megházasodj, gyerekeid legyenek, és érj révbe végre. Kifejezetten frusztráló lehet ezt hallgatni mindenkitől, és oda vezethet egyrészt, hogy begörcsölsz már az egész párkeresés témától, másrészt pedig még a végén olyan ember mellett kötöd le magad, akit nem érzel teljesen a társadnak. Igazából egyetlenegy dolog számít: azt tedd, ami téged boldoggá tesz, lehetőleg ebben a pillanatban.

4. Ne játszmázz!

Rengeteg tanácsot kapsz, hogy ne hívd fel, majd ő hív, hogy az első randi után még hogyan kommunikálj és hogyan ne, mert azzal elijeszted a pasit. Egy idő után teljesen összezavarodsz, és már azt sem tudod, mit tegyél, mit ne tegyél, hogyan viselkedj a másikkal. Felesleges ilyen játszmákba belemenni, ugyanis ha tényleg a neked való társsal hozott össze a sors, akkor nem is merül fel benned, hogy lesz-e következő randi, ahogy benne sem lesz kétely. Komolyan veszitek egymást, és teljesen mindegy lesz, hogy ki hívja fel a másikat először.

Hagyd a szőke herceget másra! - 9 tipp, ha boldog kapcsolatot akarsz

5. A cél, hogy önmagad lehess valaki mellett

Ne téveszd szem elől a fő célt, hogy olyan ember mellett ébredj majd minden reggel, aki elfogad úgy, ahogy vagy, és aki mellett önmagad lehetsz. Szinte az összes megkérdezett pár azt válaszolta arra a kérdésre, hogy honnan tudták, hogy társra leltek: “valahogy biztonságban éreztem magam mellette, természetesen jött minden, önmagamat adhattam az első perctől kezdve.” Aztán általában meséltek az előző kapcsolataikról, ahol ez a megnyugvás és biztonságérzet nem volt jelen, helyette volt rózsaszín felhő és villámlás, ami együtt járt rengeteg drámával is.

6. Nincs “minden az egyben” ember

Nem kell feloldódni egymásban, mint szódabikarbóna a vízben. Maradj meg külön személynek, ahogy hagyd meg neki is, hogy különálló egyéniség legyen. Nem neki kell betöltenie minden lyukat az életedben: legjobb barát, szórakoztatókomplexum, apapótlék, pszichológus, anyagi biztonság, minden az egyben nem lehet egyetlen ember. Ő a társad, akinek az a szerepe, hogy a társad legyen, nem pedig a mindenesed.

7. Arra figyelj, milyen ember ő valójában

Például azt tervezed el magadban, hogy a társad majd reggelinél szemben ül veled az asztalnál és boldogan cseverészik, miközben ő az a fajta, aki reggel a második kávéja előtt nem tud két értelmes szót sem mondani, maximum bambul ki a fejéből mélán. Ilyenkor megbántódsz, mert azt vártad, hogy csacsogós reggeled lesz. Inkább lásd azt, ami van, és ne a saját feltételezéseid, elvárásaid mentén vizsgáld a kapcsolatotokat. Nem adhatsz a másik kezébe egy “hogyan viselkedj velem” útmutatót, viszont ha elfogadod olyannak, amilyen, akkor nem fogsz sértődötten reggelizni, amikor már hat perce néma csöndben ül veled szemben reggel.

Hagyd a szőke herceget másra! - 9 tipp, ha boldog kapcsolatot akarsz

8. Hagyd az exeken való rágódást

Ha összehasonlítod a férfit, akivel épp megismerkedtél, a volt pasikkal, nem visz előre, csak hátráltat, hogy igazán kapcsolódj hozzá. A házasság, együtt élés nem a naplementében tengerparton kézen fogva szaladgálásról szól, hanem inkább az együtt töltött fáradt estékről a kanapén, éjszaka felkelésről, amikor beteg a gyerek, és hosszú autókázásokról. Ha megismerkedsz valakivel, összehasonlítás helyett tűnődj inkább azon, hogy a hétköznapok szürkeségét meg tudnád-e vele osztani, jó csapat lennétek-e az életben vagy sem.

9. Felejtsd el az Igazi Nagy Ő keresését

Betty és Edgar 65 éve házasok, szinkronban vannak, jól kiegészítik egymást. Ellen McCarthy megkérdezte az asszonyt, hogy mit gondol az Igazi Nagy Ő kereséséről, mire Betty ennyit felelt: “Milyen igazit keresgélnek az emberek? Nevetséges. Ha nem Edgarhoz megyek hozzá, hanem valaki máshoz, akkor most azzal az emberrel lennék együtt 65 éve, úgy alakítottuk volna a dolgainkat, hogy működjön a házasságunk.”

Az emberek sokszor várnak valamiféle tökéletes társra, aki mint valami görög isten, alászáll majd és együtt boldogan élnek, míg meg nem halnak. Abban hinni, hogy egyetlenegy olyan ember van ezen a világon, aki pont neked pont tökéletes, elég reménytelenné teszi a párkeresést. Ne görög istent, inkább csak egy halandót keress, akivel közösen kialakíthattok egy boldog, valóságos életet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top