Család

Így tesz boldogabbá, ha mosolyogsz – akár egy szempillantás alatt!

Megesik, hogy lehangoltak vagyunk, és valami instant megoldás kéne, ami felpörget. Nem is gondolnánk, hogy mindössze egy mosoly elég, hogy jobban érezzük magunkat.

Az emberek kevesebb, mint egy ezredmásodperc alatt reagálnak a látott arckifejezésekre. Hihetetlen, de az agynak ennyi idő is elég, hogy reagáljon a másik mimikájára, egy mosolyra, vagy egy szemöldökráncolásra.

Így tesz boldogabbá, ha mosolyogsz – akár egy szempillantás alatt!

A kutatások azt mutatják, hogy ez ráadásul tudattalan reakció. Ahogy az is biológiailag belénk van kódolva, hogy a látott arckifejezést letükrözzük (ezért gyakori a mosoly viszonzása két ember között).

És hogy tényleg boldogabbá tesz-e minket saját mosolyunk? A tudósok szerint igen: ha mosolygunk, csökken a stresszhormonszint, sőt ha valamilyen fájdalmunk van, azt is enyhítheti a mosoly.

Ez még akkor is igaz, ha a mosoly nem szívből jön. A tudósok azt is kimutatták, hogy a mosoly nemcsak egy létrejött pozitív érzelmi állapot kifejeződése, hanem elősegítője is lehet. Szóval, ha nem érzed, akkor nyugodtan erőltesd magadra, és előbb-utóbb még a jó kedvedet is meghozhatja!

Így tesz boldogabbá, ha mosolyogsz – akár egy szempillantás alatt!

Ráadásul a mosoly nem csak boldogabbá, egészségesebbé is tesz: vizsgálatok bizonyítják, hogy akik sokat nevetnek, azoknál csökken a magas vérnyomás veszélye, és erősebbé válik az immunrendszer.

Ezért már csak megéri megereszteni egy mosolyt!

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top