Család

Meddővé tetetné magát, miután háromszor esett teherbe fogamzásgátló mellett

Csakhogy a 22 éves, hamarosan háromgyermekes édesanya kérését elutasították az orvosok, mondván, túl fiatal még egy ilyen beavatkozáshoz.

A 22 éves amerikai anyuka, Holly Maitland épp a harmadik gyermekével várandós. Az ABC News hírcsatornának elárulta, mindhárom baba fogantatásakor szedett valamilyen fogamzásgátló tablettát, ám ennek ellenére is teherbe esett. Épp ezért döntött úgy, hogy a harmadik gyermeke születését követően elkötteti a petefészkeit.

Holly a riporternek elmondta, abban a hitben élt, hogy három gyermek után egyszerű dolga lesz majd. De nem így történt. Hiába keresett fel több queenslandi orvost is a kérésével, mindenhonnan elutasították. Az orvosok leggyakrabban azt hozták fel ellenérvként, hogy Holly még túlságosan fiatal egy ilyen jellegű beavatkozáshoz.

“Az egyik orvos ráadásul célozgatni kezdett arra is, hogy ennyi idősen igazán megtanulhatnám használni a fogamzásgátlót. Mondanom sem kell, sírva mentem haza, a férjemnek órákig kellett vigasztalnia, mire valamelyest sikerült megnyugodnom” – mondta.

Meddővé tetetné magát, miután háromszor esett teherbe fogamzásgátló mellett

Holly hozzátette, akadt olyan orvos is, aki azt pedzegette, mi történne akkor, ha valamelyik gyermeke meghalna, és ő újra szeretne majd szülni. Az anyuka elárulta, miután ő nem járt sikerrel, férje is megpróbált orvost találni, aki elvégezte volna a vazektómiát. “Mondanom sem kell, őt is túl fiatalnak találták a műtéthez.”

Maitlandék épp ezért úgy döntöttek, bírósághoz fordulnak. Pontosan tudják ugyanis, hogy az Államokban nincs minimum-korhatár az általuk kért műtét elvégzéséhez.

Olvass még többet meddőség témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top