Család

Ez az egy dolog közös azokban a párokban, akiknél szuper a szex

Mi a közös azoknak a pároknak a tagjaiban, akiknél szuperül működik a szex? A tudomány válasza téged is meglep majd!

Ellentétben azzal, amit a filmek, a sorozatok és a tévéműsorok sugallnak, a pároknak nem kell extrémen nyitottnak és kalandvágyónak lenniük az ágyban ahhoz, hogy sokáig tökéletesen működjön a szexuális életük. A Journal of Personality and Social Psychology szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint elég, ha a pár mindkét tagja rendelkezik egyetlen egy tulajdonsággal: a figyelmességgel.

Ez az egy dolog közös azokban a párokban, akiknél szuper a szex

“A szexuális vágy természetesen alábbhagy az idő múlásával, és sok párnak egyáltalán nem sikerül fenntartania a hosszú távú kapcsolatokban” – magyarázzák a kutatók. Ám mindössze azzal, hogy odafigyelünk a partnerünkre, figyelembe vesszük az igényeit, és éreztetjük vele, hogy különleges és kívánatos a számunkra, ébren tarthatjuk a szexuális vágyat – különösen igaz ez a nőkre. Ehhez persze a legelső lépés az őszinteség: hogy ítélkezés vagy szégyenkezés nélkül képesek legyünk beszélni egymással a vágyainkról és érzéseinkről.

Mydomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top