Család

Egy hétig a 3 éves kislány állíthatta össze az öltözékeit – fotók

Túl a mindent elborító rózsaszínen...

A korábban televíziós producerként dolgozó Simon Ragoonanan most hároméves kislányával van otthon. A férfi többek között blogot ír arról, hogy miképp neveli kislányt egy olyan világban, ahol mindent áthat a nemi sztereotípiákra épülő marketing.

Egy hétig a hároméves kislány állíthatta össze az öltözékeit

“Azt gondolom, hogy a kislányoknak többre kell vágyniuk, mint hogy hercegnők legyenek, nem a rózsaszínnek kell lenni az egyetlen olyan színnek, amit kedvelnek, és a játékaiknak mind nemtől semlegeseknek kell lenniük” – írta az egyik bejegyzésében.

Egy hétig a hároméves kislány állíthatta össze az öltözékeit

Simon és a felesége nemrégiben úgy döntöttek, hogy a kislányuk egy hétre teljesen szabad kezet kap az öltözékei összeállításában, és azt vesz fel, amit csak akar. “Élete első három évében a feleségem és én mindent megtettünk azért, hogy megmutassuk neki, milyen széles spektrumot ölel fel lánynak lenni. Most arra volt szükség, hogy engedjük neki, hogy felfedezze önmagát. Az, hogy reggelente kiválaszthatta, mit akar viselni, egy kis része volt ennek” – magyarázta az apa.

Egy hétig a hároméves kislány állíthatta össze az öltözékeit

Ami a csöppség által összeállított szetteken azonnal látszik, hogy bár ő is szereti a rózsaszínt, ám azon kívül még sok más színt is szívesen visel, és odavan a szuperhősökért is. Vagyis a szülei nevelési módszere ezek szerint működik.

Forrás: BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top