Család

87 nap különbséggel születtek az ikrek

Világrekordot döntöttek, bár a család nyilván nem vágyott rá.

Egy ikrekkel várandós brit kismamánál, Maria Jones-Eliottnál négy hónappal a kiírt időpont előtt indult be a szülés. Kétnapos vajúdás után az egyik babája, Amy világra is jött, majd a szülés leállt. Bár az orvosok megpróbálták újból megindítani, semmi sem történt, így végül arra jutottak, hogy  legjobb, ha a természetre bízzák a dolgot, így a  másik kislány, Katie, az anyaméhben maradt.

“Amy az inkubátorban, Katie pedig a méhemben küzdött az életéért. Ez volt életünk legnehezebb három hónapja, a férjem azonban azt mondogatta: ahol élet van, ott remény is van – idézte fel Maria egy brit lap riportjában. – Megérintettem a hasamat és megfogadtam, hogy Katie-t is biztonságban és egészségesen hozom világra, és a lányok újra együtt lesznek.”

Az anya a szülés után öt héttel vehette először a karjaiba Amyt. “Katie azonnal reagált. Elkezdett mozogni és rúgott, mintha tudná, hogy mi történik idekinn. Második alkalommal, amikor másnap felvettem Amyt, megfordult a méhemben, és a fejét a nővére felé fordította.”

Katie és Amy

Katie és Amy

Forrás: Mirror.co.uk

Az orvosok azt mondták, hogy az anyukának nincs más dolga, mint várni. Végül aztán 87 nappal az első kislány születése után, mindössze egy óra vajódást követően Katie is meglátta a napvilágot. “Amikor Katie-t a kezembe adták, mosolygott, a nővér pedig azt mondta: jól van. Mindketten sírtunk.” Két órával később az ikrek végre újra együtt lehettek: Katie kiságyát Amy inkubátora mellé tolták.

Katie-t ötnapos korában vitték haza a szülei a kórházból, Amy pedig két héttel később csatlakozhatott a családhoz. Szerencsére mindkét baba egészséges és normálisan fejlődik. Hamarosan pedig a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülnek, mint a legnagyobb időkülönbséggel született ikerpár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top