Család

A túlköltekezés mesterei: hírességek, akiknek nem számít a pénz

A pénz nem boldogít – tartja a mondás, és hát valljuk be, van, hogy teljesen igazat adunk ennek, míg máskor kitör belőlünk, hogy bizony mégiscsak mennyire jó lenne, ha sokkal többet engedhetnénk meg magunknak – legyen szó egy ruháról vagy épp egy autóról. A költekezés határa a csillagos ég: elmondjuk, kik azok a külföldi sztárok, akik nem tudnak bánni a pénzzel.

Ugyan ki ne vágyna arra, hogy alkalmanként korlátok nélkül költekezhessen? Csak gondold át: te mit tennél egy soha el nem apadó bankkártyával? Míg vannak, akik csak álmodoznak erről, mások így élnek – azzal nem törődve, hogy mennyit költenek. Viszont nem minden esetben van fedezet a tékozló életvitelre – ráadásul a leggazdagabbak is könnyen elszegényedhetnek, ha sorozatosan rossz döntéseket hoznak.

De vajon mi állhat a mértéktelen költekezési vágy mögött? A felmérések szerint az emberek többsége azt gondolja, hogy a drágább termékek jobb minőségűek, és jobban ellátják a feladatukat – legyen szó szinte bármiről. Ráadásul ebben olyan szinten hisznek a vásárlók, hogy a teljesen egyező minőség kapcsán is képesek a drágábban hinni. Bizonyos kísérletekben odáig is eljutottak a kutatók, hogy a drágább gyógyszereknek nagyobb hatást tulajdonítottak a teszten részt vevők. Persze vannak, akik nem az árat nézik, hanem egyszerűen imádnak vásárolni, és a hangulatukat is nagyban meghatározza, hogy aznap épp mire tettek szert. 

A költekezésnek számtalan formája van, és nem kímél senkit sem. Ugyan a pénztárca vastagsága befolyásolja, hogy ki mit engedhet meg magának, ám sokan mégsem csak addig nyújtózkodnak, ameddig a takarójuk ér. Nincs ez másképpen a sztárok, celebek esetében sem. Közöttük is vannak szép számmal, akik elherdálták a vagyonukat, vagy érthetetlen dolgokért fizetnek dollártízezreket. A pletykák szerint Rihanna például 23 ezer dollárt költ a hajára hetente. Madonna hasonló összegből vásárol szenteltvízre, ugyanis azt issza, és abban is fürdik.

Paris Hilton 325 ezer dolláros kutyaháza is megér egy misét. A csodálatos eblak ugyanis saját házának kicsinyített másolata – mindenféle luxussal felszerelve. A milliós tartozást felhalmozók között van Pamela Anderson, aki sohasem titkolta, hogy szeret költekezni. Burt Reynolds is maga alatt vágta a fát, ugyanis elárverezték a luxusvilláját. Nicolas Cage is csődöt jelentett mértéktelen költekezése miatt, míg az ugyancsak becsődölő Brendan Fraser vagyonát a gyerek- és feleségtartás vitte el állítólag.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top