Család

Hasznos egészségügyi appok családoknak

Az okostelefon nemcsak a kapcsolattartás eszköze ma már, hanem zsebre vágható lexikon és tudástár is, és ha jól megválasztott alkalmazásokat törtünk rá, akkor akár életmentő kütyü is lehet. Íme három olyan app, amit érdemes minden családban legalább egy telefonra felrakatni, és egy negyedik is, amelynek kifejezetten a várandós édesanyák és családtagjaik vehetik hasznát.

Biztosan tele van a te telefonod is mindenféle appokkal és widgetekkel, amiket jó ha egyszer használtál életedben. Reméljük, az alábbi egészségügyi alkalmazásokat sem kell túl sokszor böngészned, de szemben a legtöbb appal, ezek életbevágóan fontosak és hasznosak lehetnek, ha nagy ritkán szükség van rájuk. Mindenképpen telepítsd fel őket a telefonodra!

 

Hasznos eü appok családoknak

Elsősegély – Mit kell tennem?

Ez az app létfontosságú alkalmazás, amit mindenkinek ajánlott letölteni, mert sohasem tudhatjuk, hogy mikor lesz szükség arra, hogy olyan típusú elsősegélyt tudjunk nyújtani, amiről fogalmunk sincs, hogyan kell. A program egyszerűen működik és nagyszerű: tizennyolc helyzetből választhatunk, és egy nagy, piros gombot kell rögtön megnyomnunk, ha nem tudjuk, mi okozza azt, például a fulladást. A helyzet megadása után a rendszer végigvezet minket a kellő és lehetséges lépéseken, azaz segít diagnosztizálni, a folyamat közben felhívja a figyelmünket, ha már mentő szükséges, és arra is, hogy a mentő érkezéséig mit tegyünk. Ha például stabil oldalfekvésre van szükség, lépésről lépésre, képeken át mutatja, mi tegyünk, de abban is segít, ha újraélesztés szükséges, ha mérgezésről van szó, vagy valakinek rohama van. Érdemes vészhelyzet nélkül is végignézni mindent, hogy ha éles helyzetben kell majd tudjuk, pontosan mit hogyan keressünk. Az app tartalmaz mentőhívó gombot, kórház- és defibrillátorkeresőt (ehhez szükséges a GPS használata) – az Országos Mentőszolgálat támogatásával.

Letöltés a Google Play-ről android telefonra és az App Store-ból iOS készülékre

Fade: fall detector – elesésjelző

Ez az alkalmazás azoknak lehet nem csupán hasznos, de akár életmentő is, akiknek valamelyik családtagja nehezen mozog, és nagy az esély rá, hogy eleshet úgy, hogy éppen nincs a közelében senki. A nála lévő okostelefon érzékeli a zuhanást, ha ezt az applikációt telepítették a készülékre, és az előre beállított telefonszámra vészjelzést küld, így a lehető leghamarabb a bajba jutott családtag segítségére siethetünk. Nemcsak egyedül hagyott időseknél lehet ez a megoldás nagyon hasznos, hanem kerékpárosoknál, motorosoknál is, vagy olyan helyzetekben is, ha valaki magányos túrára indul a természetbe, ugyanis az alkalmazás nemcsak az elesésről küld üzenetet, de arról is tájékoztat a GPS-adatok alapján, hogy a telefon tulajdonosan éppen hol tartózkodik.
Letölthetősi lehetőséget itt találsz Androidos telefonra. Hasonló funkciójú alkalmazást Apple készülékekre is letölthetsz itt.

Laborlelet-kisokos

Ez az app azokban a családokban hasznos, ahol valamilyen állandó betegség van jelen: például diabétesz, magas vérnyomás, szívpanaszok vagy más problémák, amelyek miatt rendszeres orvosi ellenőrzésre kell járni, és ezért laboreredmények tucatjait kapják kézhez rendszeresen. Az app a vizsgálatok során kapott leleteket segít értelmezni, de ezen kívül akkor is hasznos lehet, ha váratlanul egy olyan idegen országban kell orvoshoz fordulni a problémánkkal, ahol az adott nyelven nem tudjuk megérteni az orvosi magyarázatokat, viszont a leletek latin szavait ki tudjuk böngészni ezzel az alkalmazással, amit itt le is tölthetsz Android telefonra.

Anya leszek!

A nő életének legfontosabb időszaka az a 9 hónap, amely alatt a gyermekét a szíve alatt hordja. Ez magyar nyelvű az applikáció segítségünkre lehet abban, hogy felkészüljünk a várandósság minden apró mozzanatára, és hasznos információkat tudhatunk meg a baba fejlődéséről, statisztikákat készíthetünk testsúlyunkról, méreteinkről, emellett orvos szakértőktől is kérdezhetünk. Töltsd le az alkalmazást innen!  

Lépjen be most kedvezményes feltételek mellett az OTP Egészségpénztárba! Amennyiben 2016. december 15-ig az OTP Egészségpénztár online felületén regisztrál a “NLCAFE20161215” kóddal, elengedjük első, három évig érvényes kártyájának díját.

OTP Egészségpénztári tagként használja a Simple-ben elérhető Feltöltömmagam alkalmazást, amivel villámgyorsan lekérdezheti, és feltöltheti egészségpénztári egyenlegét. Letöltés a Google Play-ről Android telefonra és az App Store-ból iOS készülékre. További információkat az alkalmazásról az alábbi videóban találhat.

Olvass tovább egészség témában az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top