Család

Édesanyák, akik a világot mozgatták meg gyermekeikért – megható történetek

Egy anya, aki az egész világgal képes volt harcolni, hogy felkutassa gyermekét. Egy anya, aki felkutatott egy egész szemétdombot, hogy megtalálja lánya esküvői ruháját. Ezeket az anya-gyermek történeteket el kell olvasnod!

Az anyuka, aki 50 évig kereste gyermekét

Ötven évvel ezelőtt egy St. Louis-i kórházban az asszony életet adott kislányának, aki a Melanie nevet kapta. Csakhogy az orvosok egy szörnyű tévedés miatt arról tájékoztatták azt asszonyt, hogy gyermeke meghalt. Az anya évtizedekig nem tudott belenyugodni abba, hogy lánya meghalt, mindvégig azt érezte, hogy Melanie életben van. Nyomozókra soha nem volt pénze, de szerencséjére a felnőtt unokái kutakodni kezdtek az interneten, majd a kórházban, és ötven év után kiderült, hogy Melanie él, és születése után örökbe fogadták. Döbbenetes, de 50 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy anya és lánya újra megölelhesse egymást.

Egy édesanya hihetetlen akaratereje

Mary Ann Manning nem valaki mással harcolt meg, hanem a testén elhatalmasodó betegséggel, azért, hogy táncolhasson a fiával annak az esküvőjén. A nőnél mellrákot diagnosztizáltak, és Ryan esküvője előtti napokban már csak kerekesszékkel tudott közlekedni. Mary azonban minden erejét összeszedte, mert egyetlen álma volt még az életben, mégpedig az, hogy táncolhasson a fiával az esküvőn. Anya és fia, a Somewhere Over The Rainbow című dalra táncolt. Mary Ann 72 órával azután, hogy a fia kimondta az igent, elhunyt. Gyermekei azt mondják, biztosak benne, hogy édesanyjukat az elképesztő akaratereje tartotta életében, és az, hogy állapota ellenére is táncolhasson fiával az esküvőn.

Az anya munkája hozta közelebb egymáshoz anyát és lányát

Emer Gillespie egy ír fotós anyuka, aki 2002-ben egy kislánynak adott életet. Laoisha Down-szindrómával született, sokáig csak nehezen lehetett lekötni a figyelmét, még édesanyjával is alig kereste a kontaktust. Csakhogy hatévesen valami megváltozott. A kislányt elkezdte érdekelni a fényképezőgép, az, ahogyan édesanyja dolgozik. Nem sokkal később ez lett anya és lánya közös nyelve, ami által igazán közel kerültek egymáshoz. Azóta közös projektet indítottak, egymást fotózzak le, teljesen hétköznapi helyzetben. Emer a létező összes orvost felkereste a környéken, de a lánya állapotában a legnagyobb javulást az új “hobbi” hozta. A fotózásnak köszönhetően Laoisha vizuális és nyelvi készségei is fejlődtek.  “Minden alkalommal felteszem neki a kérdést, hogy szeretne-e fotókat készíteni, amíg azt válaszolja, ragyogó tekintettel, hogy igen, addig csináljuk” mondta az anyuka.

Két édesanya elszánt küzdelme a gyermekeikért

Heather Clark végtelenül boldog volt a pozitív terhességi tesztet meglátva. Minden nappal egyre jobban várta, hogy kezében tarthassa kisfiát. Ám Lucas alig volt két hónapos, amikor elhunyt. Heather a földet is megmozgatta volna, csak hogy gyermeke életben maradjon, de hiába. Élete legnehezebb döntését hozta meg, amikor a kórházban aláírta a szervadományozásról szóló papírokat.

Jordan csecsemő korától kezdve szívelégtelenségben szenvedett. Édesanyja négy évig harcolt, küzdött azért, hogy lánya meggyógyuljon, de tudta, hogy csakis szervátültetéssel élheti meg a felnőtt kort. A kislány megkapta Lucas szívét, hónapokkal később pedig a két édesanya zokogva hallgatta meg, hogy ver Heather kisfiának a szíve Jordan testében. 

Az anya, aki szemétben gázolt az esküvői ruháért

Lucinda Ballard lánya Oscar de la Renta esküvői ruhájával érkezett haza egyik délután. Ám a nagy kavarodásba a házban szemétnek nézte valaki a hatalmas ruhavédő zacskóban megbúvó gyönyörűséget, és kidobta. Az anyukának sem kellett több, amikor megtudta hogy mi történt, indult is a kukásautó után. Az asszony kiderítette, hogy melyik szeméttelepre szállították, majd egy közegészségügyi felügyelő társaságában, védőöltözetbe végigtúrta az egész szemétdombot. Több mint egy óra elteltével aztán a menyasszonyi ruha előkerült, méghozzá teljesen sértetlen állapotban.

Édesanyák, akik a világot mozgatták meg gyermekeikért - megható történetek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top