Család

3 szuper app, amely az egészséged óvja

Rengeteg hasznos és jól kezelhető egészségügyi mobilalkalmazás közül válogathatunk ma már – van, amelyik ezek közül a diagnosztikában segít, míg másoknak vészhelyzetekben, elsősegélynyújtáskor látjuk hasznát. Az alábbiakban három olyan appot mutatunk be, amelyet mindenképpen érdemes még ma letölteni, mert bármikor szükség lehet rá!

Fade: fall detector

Rendkívül hasznos ez az app olyan idős emberek számára, akik mellett nincs állandó felügyelet, vagy éppen teljesen magányosan élnek. Az alkalmazás a telefon mozgásán keresztül figyeli a gazdája napi tevékenységét, „megtanulja” a napi rutinját, és ha valami szokatlan, hirtelen változást észlel, riasztást küld a beprogramozott telefonszámokra, sőt akár egyenesen a mentőket is értesítheti.  Az app például akkor is riaszt, ha leesik a telefonkészülék, és hosszabb ideig nem mozdul, mert ezt úgy értékeli, hogy a gazdája valószínűleg elcsúszott, és most magatehetetlenül fekszik a padlón.

Az alkalmazás androidos telefonra letölthető itt.

Elsősegély – Mit kell tennem?

Kevés olyan app van, amire azt mondhatjuk, hogy létfontosságú, de ez például kifejezetten olyan. Az Elsősegély – Mit kell tennem? nevű alkalmazás ugyanis vészhelyzeti elsősegélynyújtással kapcsolatban nyújt hatékony segítséget – például olyan szituációban, amikor összeesik valaki előttünk az utcán vagy a munkahelyen, vagy a saját otthonunkban veszíti el egy családtagunk hirtelen az eszméletét. Az appban tizennyolc elsősegélyhelyzetből választhatunk (vagy ha nem tudunk választani, egy piros gombot kell megnyomni), majd az alkalmazás lépésről lépésre végigvezet a teendőkön:  segít a diagnosztizálásban, felhívja a figyelmünket, ha mentőt szükséges hívni, és azt is megmondja, hogy a mentő érkezéséig mit tegyünk. Az útmutatásait követve stabil oldalfekvésbe tudjuk helyezni a beteget, képesek leszünk végigcsinálni egy újraélesztési folyamatot, vagy beavatkozhatunk, ha rohamról van szó. Emellett az app tartalmaz mentőhívó gombot, kórház- és defibrillátorkeresőt is (ehhez szükséges a GPS használata) – egyszóval nagyon nagy segítség lehet vész esetén!

Az alkalmazás androidos és Apple-telefonokra is letölthető itt és itt.

MediCall

Az orvosnál általában idegőrlően sokat kell várakoznunk, mire ránk kerül a sor, ráadásul járványos időszakban nagyobb eséllyel szedünk össze valamilyen vírust a váróteremben, mint bárhol máshol. Legtöbbször egyáltalán nincs is időnk itt ücsörögni, és az is előfordul, hogy kifejezetten gyorsan lenne szükség az orvosra – például azért, mert a gyermek hirtelen belázasodott, viszont nekünk, szülőknek már közben rohanni kéne a munkahelyre. Ilyenkor nagyon jól jön, ha a doktort házhoz hívhatjuk – márpedig a MediCall applikáció éppen ebben segít. A nap 24 órájában, a hét minden napján kérhetünk rajta keresztül telefonos konzultációt szakorvosoktól, valamint házi vizitet házi- és gyermekorvosoktól, illetve belgyógyász szakorvosoktól. A választható orvosok az alkalmazást üzemeltető MediCall Egészségügyi Szolgáltató Kft.-vel állnak szerződésben. Szerződéskötés alkalmával minden szükséges orvosi dokumentumot ellenőriznek, és az orvosok egy szigorú regisztrációs folyamaton mennek keresztül, hogy a páciensek valóban minőségi, orvosi szolgáltatást kapjanak

Az alkalmazás androidos és Apple-telefonokra is letölthető itt és itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top