Család

Antibiotikum helyett – Ezek a legjobb gyógynövények megfázásra!

Ismered a Dél-afrikai muskátlit? Tudod mire jó a gyömbér? Ha megfáztál, gyógyszerek helyett fedezd fel a gyógynövények erejét, használd őket okosan, és hamarabb meggyógyulsz, mint gondolnád!

Ha teheted, mellőzd az antibiotikumokat, mert szervezeted és bélflórád sokáig szenvedheti a hatásukat, ellenben az egészségedet támogató természetes gyógymódokkal! Így gyógyulj a természet patikájából!

Antibiotikum helyett - Ezek a legjobb gyógynövények megfázásra!

 

Dél-afrikai muskátli

A Dél-afrikai muskátli gyógyító erejét egy angol mérnők fedezte fel, aki a TBC-jét ment orvosolni Afrikába az 1800-as évek végén. Egy zulu gyógyító ismertette meg az erős antibakteriális hatással rendelkező növény gyökeréből készült teával, aminek köszönhetően 3 hónap elteltével betegsége jelentős javulásnak indult. A Dél-afrikai muskátlit umckaloabo névvel illették a helyiek, ami mellkasi fájdalmat, köhögést jelent, és a mai napig hatékony gyógyírként működik. Ha megfázás, nátha, orrdugulás és köhögés kínoz, válassz olyan készítményt, ami dél-afrikai muskátli kivonatot tartalmaz, és hamarabb élvezheted a tavaszi napsugarakat!

Kakukkfű

Ha megfáztál, a konyhaszekrényedben is érdemes körülnézned, mert az egyik fűszer nagy segítségedre lehet. A kakukkfű nemcsak ízletes fűszer, de az egyik legjobb természetes fertőtlenítő gyógynövény is egyben. Ez a baktériumölő fűszer oldja a váladékot, és görcsoldó hatása miatt a görcsös köhögések enyhítésében is segíthet. Antibakteriális hatása miatt fertőtleníti a szájüreget, ezért nemcsak teaként fogyasztva hatásos, hanem gargalizálhatunk is vele. Ha fáj a torkod, nátha, megfázás kínoz, tegyél 1 teáskanál kakukkfüvet 2,5 dl forrásban lévő vízbe, hagyd állni 10 percet, majd kortyolgasd el!

Gyömbér

A pikáns gyömbér nemcsak diéta idején tehet jó szolgálatot, hanem immunerősítő hatása miatt a megfázás tüneteit is segít gyógyítani. Ez a gyógynövény, a kakukkfűhöz hasonlóan görcs-és váladékoldó, valamint köhögéscsillapító hatással rendelkezik, miközben segít izzadni, és feltölteni A-, C-, E- és B-vitaminnal a lemerült vitamin raktárainkat. Tisztíts meg, majd kockázz fel egy kisujjnyi gyömbért, forrázd le 2,5 dl vízzel, és 10 perc után kész is a természetes immunturbó!

 

Olvass még influenza témában itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top