Család

5 módszer, hogy túltedd magad a szakításon

Tudjuk, mennyire tud fájni a szakítás, és bár ezt a fájdalmat meg kell élni, csak magunknak ártunk, ha túl mélyre süppedünk benne. Néhány hatékony módszerrel megpróbálhatjuk kirángatni magunkat a bánatból!

1. Ne idealizálj

Az első és legfontosabb, hogy lássuk racionálisan a véget ért kapcsolatot, ugyanis hajlamosak lehetünk utólag csak a szépre emlékezni. Ez persze rendben is van, de azért ne felejtsük el, hogy volt oka a szakításnak – ne próbáljunk nosztalgikus emlékekbe ragadva visszavágyódni a múltba.

2. Beszéld ki

Ez a legkézenfekvőbb és leghatékonyabb módszer, ha szeretnél kilábalni egy szakításból. Csődítsd össze a csajokat, és ne legyen lelkifurdalásod, amiért túl sokat panaszkodsz. Add ki magadból, és miközben beszélsz, talán fontos dolgokra is rádöbbensz saját magaddal kapcsolatban!

5 módszer, hogy túltedd magad a szakításon 

3. Hűtsd le magad!

Eszeveszett vásárlókörút, új frizura, szenvedélyes sms-ek az exnek, vagy egyéjszakás kalandok sorozata. Sokan reagálnak valami hirtelen érzelmi válasszal a szakításra, de próbáljuk tudatosan megfigyelni bánatunkat, haragunkat, minden intenzív érzelmet, és ne engedjük, hogy ezek irányítsák cselekedeteinket.

4. Írd le (de csak magadnak)

Jó terápiás eszköz lehet, ha kiírjuk magunkból a fájdalmat – persze ne a Facebook-falunkon, vagy az exünk e-mail-fiókjában éljük ki az írói ambíciónkat, ez a szöveg csak nekünk szól.

5. Profi segítség

Egyáltalán nem szégyen, ha úgy érezzük, hogy egy különösen nehéz szakítás után profi segítségre van szükségünk. Ha egyedül nem boldogulunk, pszichológus is segíthet átlendülni a válságon, hiszen ne becsüljük alá, mekkora traumát is jelenthet egy kapcsolat vége.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top