Család

5 gyerekkori élmény, amit felnőttként szeretnénk újra átélni

"Bárcsak újra gyerek lehetnék, és átélhetném, amikor..." – te is gyakran érzel ilyet? Összeszedtünk öt élményt, amit bármikor szívesen újraélnénk!

Mesére és dalokra elaludni

Titeket hogyan altattak el a szüleitek? Ugye hogy mennyivel nyugodtabb volt még az éjszaka, amikor egy csodálatos mese segítségével ringattuk magunkat álomban? Kolléganőnk kedvenc gyermekkori emléke is ehhez kapcsolódik. “Azt szívesen átélném újra, amikor 5-6 éves koromban apukám és a zenész barátai úgy altattak minket a bátyámmal, hogy eljátszották a Vuk meg a Süsü rockosított változatát. Határozottan viccesek voltak.”

via GIPHY

 Lovagolni és nem aggódni

Mindannyiunk életében vannak olyan hobbik, amiket elkezdünk gyerekként, aztán kikopik a hétköznapjainkból, egyre több időt kell tanulnunk, más dolgok érdekelnek minket. Felnőttként azonban visszasírjuk a régi, gyerekkori élményeinket, amelyeket újra átélnénk. “Egyszer lovagoltam egy pónin a helyi tónál, ahol felnőttem, körülbelül 8 éves lehettem. Most szeretnék egyszer a tengerparton lovagolni. Bárhol a világban, de ha választhatok, akkor Új-Zélandon vagy a Bahamákon. Csodálatos lehet a naplementében vágtatni, olyan igazi romantikus filmbe illő jelenetet szeretnék, akkor is, ha giccses” – mondja Lilla.

Gondtalanul nyaralni a nagyszülőknél

A gyerekkori élményeink többnyire azért annyira szívmelengetőek, mert nyugalmat, biztonságot adnak, erre vágyunk felnőttként is. “Amit újra átélnék felnőttként az az, hogy a nagyszüleim nagyberényi házában nyaralhassak. Etetni akarom a nyulakat, kimenni a szőlőbe, megdézsmálni a málnabokrokat, mezítláb akarok rohangálni a porban és olyan magasra hajtani a kerti hintát, hogy átpördüljek…” – mondja Adél.

Amikor sportmelltartó nélkül sportolhattunk

Emlékszel még azokra az időkre, amikor úgy tölthettél el órákat a játszótéren, a mászókán csimpaszkodva, hogy nem volt szükséged sportmelltartóra? Hát mi ezt is visszasírjuk, amikor felnőttként besétálunk az edzőterembe, sportmelltartóban.

via GIPHY

Amikor elhittük, hogy mindenből lehet mesebeli hely

Szívesen visszamennénk abba a korszakba, amikor elhittük, hogyha plédből és székekből kuckót építünk, akkor az igazából egy űrhajó. Az emeletes ágy egy mesevár, mi vagyunk benne a királynő, a babáink pedig királyság lakosai.

És még egy gyerekkori élmény, amit nagyon szeretnénk átélni: Megfogni édesanyánk finom, puha, biztonságot adó meleg kezét. Csak még egyszer…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top