Család

3 dolog, amit soha ne csinálj szex után

Közvetlenül a szexuális aktus után testünk még sok szempontból másféle állapotban van, ezért az alábbi három dolgot például mindenképpen kerüljük el!

1. El a szappantól

Ha azonnal tisztálkodni rohannál az együttlét után, mindenképpen került a szappant! A vagina ilyenkor kimondottan érzékeny, a szappanban található erős kemikáliák pedig irritálhatják, később a vagina szárazságát és kipirosodását okozhatják – akkor is, ha normális esetben nincs panaszunk a szappanra. A szex utána tisztálkodáshoz használjunk sima vizet, és ne feledjük, hogy a női nemi szerv öntisztító!

3 dolog, amit soha ne csinálj szex után 

2. Forró fürdő helyett inkább a zuhany

Szex után jó ötletnek tűnhet venni egy közös forró fürdőt, hogy tovább fokozzuk az élményeket. De a szex közben megduzzadt és kinyílt vagina ilyenkor jobban ki van téve a fertőzéseknek, a bőr pedig sokat veszít védekezőképességéből a víz alatt, így a közös fürdőzés során sokkal könnyebben támadhatnak meg téged a baktériumok. Válasszatok inkább egy közös zuhanyt, a fürdő jöhet máskor!

3. …És ne felejts el pisilni!

Talán furán hangzik, de sok nő nem akarja elrontani az összeölelkezve töltött intim pillanatokat azzal, hogy elrohan kiüríteni a hólyagját. Pedig mindenki jól tenné… szex közben a baktériumok könnyen feljebb kerülhetnek a hólyag irányába – ezért gondoskodjunk róla, hogy a szexet követő egy órán belül kerítsünk sort a pisilésre!

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top