Család

SZINKRONBAN KELL LENNI A GONDOLATAIVAL, ÉS OLVASNI KELL A SZEMÉBŐL…

Bár Magyarország nem egy kifejezett síelő nemzet, most együtt izgulhatunk az olimpiai kvalifikációért hajtó Szabó Milán Gábor sífutóért, akinek édesanyja a Procter & Gamble jóvoltából a 2014-es Szocsi Téli Olimpiai Játékokon a helyszínről drukkolhat fiának – férje és második gyermeke társaságában. Az P&G mint az ötkarikás játékok nemzetközi kiemelt támogatója szeretne köszönetet mondani az édesanyáknak kitartó támogatásukért, elkötelezettségükért és odaadásukért, mellyel a világ legjobb sportolóit felnevelték.

Edző, barát és anya – Szabóné Prisztás Marianna mindez egy személyben Milán számára. A vállalat „Köszi Anya!” magyarországi kampánya idén Marianna és Milán történetén keresztül szeretné felhívni a figyelmet az anyákra, gondoskodásukra és erőfeszítéseikre – a támogatásra, amely nélkül a sikerről mindannyian csak álmodhatnánk. Milán álmai most elérhető közelségbe kerültek, Marianna pedig jobban izgul, mint ha ő állna a rajtvonalra.

 SZINKRONBAN KELL LENNI A GONDOLATAIVAL ÉS OLVASNI KELL A SZEMÉBŐL...Milánnak volt kitől örökölnie mozgékonyságát, sportos családba született. Édesanyja és édesapja is versenyszerűen atletizált, Milán pedig azzal egy időben, hogy egyévesen megtanult járni, futni is elkezdett. A babakocsi ettől kezdve a pincében maradt. „Miután felfedezte, hogy a stopper mire való, akárhol voltunk – a ház körül vagy a játszótéren –, mindig időre futott. Nem volt tehát meglepő, hogy már óvodás korában városi futóversenyt nyert a kisiskolások között” – emlékszik Marianna.

Mivel Milánnak télen sem csökkent a mozgásvágya, 8 éves korában elvitte édesanyja egy sífutóedzésre, amibe szinte azonnal beleszeretett a kisfiú. Nagyon gyorsan fejlődött, minden korosztályos versenyen bajnoki címet szerzett, e mellett több alkalommal felállhatott rangos nemzetközi versenyek dobogójára is. 13 évesen német sírollerbajnoki címet, 15 évesen korosztályos duatlon magyar bajnoki aranyérmet nyert, ami külön emlékezetes, hiszen ezt a sikert nem saját sportágában érte el. Már 17 évesen felnőtt magyar bajnok lett síroller sprint versenyszámban, 2012-ben a nyári Biatlon Európa-bajnokság összetett 3. helyén végzett, 2013-ban pedig sífutásban és biatlonban is világkupa kvalifikációt szerzett. Mindezek mellett több mint 160 érem, számos oklevél, kupa, elismerés és kitüntetés birtokosa.

18 éves koráig Milánt édesanyja és édesapja edzette, ami kettős szerepet rótt a szülőkre. Marianna szerint ez egyrészt hálás szerep, mert a gyerek az ember szeme előtt és kezei között fejlődik, másrészt viszont hálátlan, ahogy az elvégzendő munka növekszik, nehezedik. A sportolói életmód időben, anyagilag és erkölcsileg is kihívás elé állítja a szülőket és a gyerekeket, de össze is kovácsolja a családot. „A munkád mellett vele töltöd az idődet, megadod neki, amit megadhatsz, és mindig erősíted őt, ha csalódik; ösztönzöd, ha látjátok a célt. A sok együtt töltött nehéz vagy örömteli munka erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot. Nagyon összetartó család vagyunk, amire nagyon büszke vagyok” – mondja Marianna, aki azt is kiemeli, hogy Milánnal az anya-fiú kapcsolaton kívül baráti a viszonyuk. Ha lelki támogatásra van szüksége, tudja, hogy édesanyjára mindig számíthat, és ezzel élni is szokott.

„Szinkronban kell lenni a gondolataival, és olvasni kell a szeméből!” Marianna szerint a leglényegesebb, hogy a szülő olyan támogatást nyújtson gyermekének, amire az adott pillanatban a legnagyobb szüksége van. Ez most valóra válhat a 2014-es Szocsi Téli Olimpiai Játékokon, hiszen a vállalat jóvoltából Milán édesanyja és édesapja is ott lehetnek fiuk sportpályájának eddigi legfontosabb mérföldkövénél. „Az, hogy a helyszínről, testközelből szurkolhatunk Milánnak Szocsiban, nem csupán számunkra hihetetlen ajándék, de Milánnak is egészen biztosan hatalmas erőt és biztonságérzetet fog adni. Egy örök élményt kaptunk, és ezért már most nagyon hálásak vagyunk” – tette hozzá az édesanya, aki elárulta, hogy Milán 14 éves öccsét is elviszik magukkal, aki szintén sportoló, akinek már most a bátyja a példaképe, és akiért talán egyszer szintén közösen, egy emberként szurkolhat az egész család.  

 SZINKRONBAN KELL LENNI A GONDOLATAIVAL ÉS OLVASNI KELL A SZEMÉBŐL...

 

A P&G-ről

A P&G termékeit naponta 4,8 milliárd ember használja világszerte. A vállalat portfoliójába olyan elismert, minőségi és vezető márkák tartoznak, mint az Ace®, Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Duracell®, Fairy®, Febreze®, Fusion®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Iams®, Lenor®, Mach3®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Prestobarba®, SK-II®, Tide®, Vicks®, Wella®, and Whisper®. A P&G mintegy 70 országban van jelen. A vállalatot és termékeit érintő legfrissebb hírekért látogasson el a vállalat weboldalára.

 SZINKRONBAN KELL LENNI A GONDOLATAIVAL, ÉS OLVASNI KELL A SZEMÉBŐL...

 

Az olimpiai játékokról

A XXII. Téli Olimpiai Játékok 2014. február 7-23. között kerülnek megrendezésre, melyen 85 ország több mint 6000 egyéni és csapatjátékban induló sportolója vesz rész. 7 olimpiai sportágban összesen 98 eredményhirdetésen állhatnak a dobogóra a sportolók, amely 12-vel meghaladja a 2010-es Vancouveri Olimpiai Játékok, 14-gyel pedig a 2006-os Torinói Téli Olimpiai Játékok során kiosztott érmek számát.

A XI. Téli Paralimpiai Játékok 2014. március 7-16. között kerülnek megrendezésre, amelyen 45 ország 1650 egyéni és csapatjátékban induló sportolója versenyzik egymással. 5 sportágban 72 érmet osztanak majd ki.

A 2014-es Szocsi játékokat mintegy 25 000 önkéntes segíti, és 13 000 sajtó munkatárs, TV és rádió csatorna, fotós vesz részt az eseményeken. A Szocsi Olimpiai Játékokat világszerte várhatóan mintegy 3 milliárd TV-néző fogja követni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top