Család

Gyermekszöktető tanár – kirúgták az igazgatót is

Kirúgták annak a békési iskolának az igazgatóját, ahol a diákszöktető tanár is dolgozott korábban.

Belső vizsgálatot rendelt el annak a középiskolának a fenntartója, ahol a 11 éves fiúval Londonba szökni akaró tanár is dolgozott. A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola felmentette a középiskola igazgatóját.

Sz. Zoltánról hétfőn közölt riportot a Kékfény című műsor, amiből kiderült, hogy a 33 éves informatikatanár egy 11 éves fiúval akart megszökni az országból, és Londonban akart új életet kezdeni a gyermekkel.

A pedofil tanár munkáltatóját már szeptember 14-én tájékoztatta a rendőrség arról, hogy folyik egy nyomozás a tanár ellen kiskorú veszélyeztetése miatt. Ennek ellenére az igazgató csak sokkal később lépett Sz. Zoltán ügyében, miután a rendőrség újabb tájékoztatójában már gyermekpornográfiát és pedofíliát is említett.

A tanár november 5-én már nem jelent meg munkahelyén, betegségre hivatkozott. A fenntartó belső vizsgálatot indított, és felmentette az igazgatót – írja a Mérce a főiskola közleménye alapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top