Család

Az anglikán egyház szerint egyáltalán nem baj, ha a fiúk tütüt és tiarát hordanak

Az anglikán egyház friss, iskoláknak készített kiadványa szerint a fiúknak is lehetőséget kell hagyni, hogy több identitást is kipróbáljanak öltözködésükön keresztül.

Az óvoda és az általános iskola a kreatív önfelfedezés időszaka az anglikán egyház álláspontja szerint ezért ilyenkor a fiúknak is hagyni kell, hogy azt viseljenek, amit csak akarnak, még akkor is, ha az történetesen tütüszoknya, balettcipő vagy ékkövekkel kirakott tiara.

Az egyház először három éve adott ki olyan speciális, iskoláknak készült kiadványt, ami a homofób piszkálódásokkal foglalkozott, az idei, friss szöveg pedig már a transznemű és a biszexuális gyerekeket is védelmébe veszi. Az Anglikán egyház brosúrája felhívja rá a figyelmet, hogy senkit nem piszkálhatunk az iskolában szexuális orientációja, nemi identitása miatt, illetve arra is, hogy az ilyesmi képes lehet rontani az adott gyerek oktatáshoz való hozzáférését, lelki fejlődését.

Meg kell adni a lehetőséget a gyerekeknek, hogy magukra öltsenek különféle identitásokat (néha akár szó szerint a ruhásszekrényből). Meg kell adni nekik az esélyt, hogy felfedezzék a bennük rejlő lehetőségeket anélkül, hogy bárki elítélné őket. Például húzhasson egy gyerek tütüt, hercegnős tiarát és magassarkút vagy akár tűzoltójelmezt és szuperhősköpenyt, elvárások és megjegyzések nélkül

– írják.

Az egyház szerint fontos, hogy ne címkézzük fel a gyerekeket, és pláne ne negatív előjelű fogalmakkal, mint a problémás vagy nem normális, ezek ugyanis súlyos traumákat hagyhatnak bennük akár egész életükre.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top