Család

Fogyatékkal élő kisfiára várt az apa, elvitték a rendőrök

Zoltán egy II. kerületi áruház mozgássérült-parkolójában várta feleségét és 3 éves, súlyosan fogyatékos kisfiát. Ez azonban a rendőröknek nem tetszett, ezért rabosították.

Hétfő este Zoltán a családjáért ment egy budai áruházhoz. A mozgássérült parkolóba állt, mivel 3 éves kisfia súlyos  fogyatékkal élő, ezért autójában a fia nevére kiállított parkolókártya is van.

Az esetről beszámoló 444.hu cikkéből kiderül, hogy három civil ruhás rendőr ment oda a családapához, igazoltatták, majd közölték vele, hogy azonnal beviszik közokirat-hamisítás miatt. Zoltán hiába magyarázta a rendőröknek, hogy a fia, akinek a nevére a parkolókártya szól, hároméves, születése óta súlyosan fogyatékos, alig lát, szóval inkább ő szokott helyette vezetni, a három rendőr ragaszkodott ahhoz, hogy elő kell állítaniuk a súlyos bűncselekmény miatt.

A rendőrök csak annyit engedtek meg a férfinak, hogy felhívja feleségét, mi történt, majd kivették mobiljából a SIM-kártyát, és lezáratták vele a kocsiját (amely így hosszú időre elfoglalta a mozgássérült-parkolót).

Zoltánt a II. kerületi kapitányságon rabosították: megmotozták, elvették a személyes tárgyait, ujjlenyomatot vettek tőle, fotó is készült róla, majd egy alagsori cellába zárták. Ügyvédjével nem beszélhetett. A rendőrök meg is fenyegették, hogy közokirat-hamisításért három év börtönt kaphat, vagy egymilliós bírságot, és büntetett előéletű lesz.

Végül egy nyomozó ajánlotta Zoltánnak, hogy ismerjen be mindent, és akkor hazamehet. A férfi aláírta a vallomását, így éjfélre hazaért. Jelenleg az ügyvédjével egyeztet, mert panaszt akar tenni a rendőri intézkedés miatt – írja a 444, hozzátéve, hogy a Zoltán fia nevére kiállított parkolókártyát is elvették, így most akkor sem tud a mozgássérülteknek fenntartott helyre beállni, ha a gyerek vele van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top