Család

Megfeddték az anyát, mert mazsolát csomagolt gyereke uzsonnájába

Magas cukortartalma miatt egészségtelennek ítélték a gyereknek csomagolt mazsolát.

Egy ausztráliai anyuka nagy hibát követett el gyermeke iskolája szerint, mikor szultán mazsolát csomagolt fia uzsonnájába. A gyümölcsre vonatkozóan ugyanis szigorú hangvételű levelet kapott, miszerint magas cukortartalma miatt a mazsola nem helyénvaló a gyerek táplálkozására nézve. Helyette az anyának az egészséges, megfelelő étkezésre kéne rászoktatnia gyerekét, nem pedig túlcukrozott, aszalt gyümölcsök rágcsálására. Nem ez az első eset, hogy egy szülőt megrónak amiatt, hogy milyen ételt küld a gyerekével az iskolába.

A megdöbbent anya először csak egy zárt Facebook-csoportban osztotta meg az iskolai levelet, amelyet azóta rengetegen olvastak és kommentáltak. 

„Ez egy vicc? Persze, hogy a mazsola magas cukortartalmú, hiszen gyümölcs! A gyerek mai ebédje egy szendvicsből, két főtt tojásból, egy narancsból, egy kiwiből és egy marék szultán mazsolából állt. Semmilyen hozzáadott cukor nem volt egyikben sem.”

Szerencsére egy dietetikus is hozzászólt az anya posztjához, melyben kifejtette, hogy egyáltalán ne érezze magát bűnösnek, főleg, ha a gyereknek ízlik a mazsola, és örömmel eszi. De ami a legfontosabb, nem tartozik senkinek semmilyen magyarázattal, hogy mit és miért ad a gyerekének enni.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top