Család

Napokig bolyongott Amazóniában egy kalóztámadást túlélt kisgyerekes család

Előkerült az a kétgyerekes kaliforniai család, amelynek az eltűnését vasárnap jelentették. A családot az Amazonas deltájában érte kalóztámadás, majd nyomuk veszett. Napokat töltöttek Amazónia esőerdejében.

Néhány rovarcsípés és karcolás kivételével a kisgyerekes család minden tagja épségben van: Adam és Emily Harteau-t, valamint 3 és 7 éves lányaikat komolyabb sérülések nélkül, csak a további kivizsgálások érdekében szállították szerdán a brazil Breves város kórházába. 

A Harteau család éppen Breves felé tartott, amikor fegyveresek az Amazonason, a folyó delta torkolatánál megtámadták hajójukat, és az ellopott járművel Porto dos Dias felé indultak. A hajón lévő emberek, így a négytagú család is a kalózok túszai lettek, de mire megérkezett a rendőrség, addigra a családnak már nyoma veszett.

A rendőrség egyedül a család lakókocsiját találta meg az esőerdő sűrűjében, az autóban azonban nem volt már senki. Az egyelőre nem világos, hogy a család miként tudott a támadók elől elmenekülni. Vélhetően gyalog szökhettek meg, az erdőben bujkálva a kalózok elől.

A Harteau család egyébként valamennyi tapasztalatot már szerzett a környéken, 2012 óta barangolnak Dél-Amerikában, amiről blogot is vezetnek. Éppen most tervezték, hogy visszatérnek Kaliforniába. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top