Család

Kirúgta egy dolgozóját a Lidl, mert túl sokat dolgozott

Az üzletvezető rendszeresen egy-másfél órával korábban járt be dolgozni, ami a főnökei szerint súlyos szabályszegésnek minősül.

Az egyik barcelonai Lidl áruház vezetője, aki csak Jean P. néven ismert, rendszeresen hajnali ötre járt dolgozni a munkahelyére. Azt mondta, azért, mert sok időbe tellett az árukészletet, a rendeléseket és az árakat ellenőrizni, hogy minden rendben legyen, mire az eladók megérkeznek – írja a Metro.

A munkamániás férfit azonban az áruházlánc vezetői elbocsátották, miután megnézték a biztonsági kamera felvételeit. Indoklásuk szerint Jean súlyosan megszegte a Lidl munkavégzésre vonatkozó szabályait.

A főnökök azt mondták, a férfi mindig egy-másfél órával korábban érkezett az üzletbe, mielőtt becsekkolt volna a kártyájával. Pedig a szabályzat kimondja, minden munkával töltött percért fizetés jár, de minden percet regisztrálni kell. Ez azt előírást szegte meg Jean.

Később a Lidl elismerte, hogy a kirúgás előtt sosem szóltak a férfinak, aki 12 évet dolgozott a cégnél, hogy ne jöjjön korábban. A per azonban még nem zárult le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top