Család

A „dobogókői veretésben” meghalt lány apja szerint nem baleset történt

Bő egy héttel ezelőtt halálos autóbaleset történt Dobogókőn, amelynek egy 25 éves lány az áldozata. Mercédesz édesapja szerint azonban nem egyszerű balesetről van szó, nem tartja kizártnak, hogy valaki szándékosan szorította le az útról az autót, amiben a lánya ült.

Nagyjából egy héttel ezelőtt az Éjszakai veretés Dobogókőn nevű autós találkozón vett részt a 25 éves Mercédesz, aki a 20 éves barátnője kocsijába ült be utasként. A Honda egy balos kanyarban kisodródott, és belezuhant egy szakadékba. A kocsit egy fa állította meg, a jármű fejre állt. A balesetet a sofőr túlélte, a utasa azonban meghalt. 

A Blikknek nyilatkozott az áldozat édesapja, aki próbál magyarázatot találni a tragédiára. Móricz János például nem érti, hogy miért telt el közel egy óra, mire kiértek a baleset helyszínére a mentők, és azt is felfoghatatlannak tartja, hogy a találkozó résztvevői miért nem segítettek, állítása szerint hagyták, hogy Mercédesz fejjel lefelé lógjon majdnem egy teljes órán át az autóroncsban. Szerinte az is megelőzhette volna a tragédiát, ha a kanyar közepén szalagkorlát van. 

Móricz János úgy gondolja: az sem biztos, hogy baleset történt. A 1111-es úton nemcsak a Honda, de az azt követő BMW is letért az útról, az utóbbi autót vezető férfi viszont megúszta a balesetet egy kartöréssel. Az apa azt feltételezi, hogy a BMW meglökte az előtte haladó Hondát, ezért nincs például féknyom a kanyarban. A férfi a baleset egyik szemtanújával is beszélt, és ez alapján állítja, hogy lánya és a Hondát vezető barátnője, B. ismerőse ült a BMW kormányánál. Az apa szerint B. előző nap visszautasította a fiút, aki kapcsolatot akart kezdeni a lánnyal.

Korábban a rendőrség megerősítette: a két autó ugyanazon a szakaszon hajtott le az útról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top