Család

Veszélyes Facebook-kihívás miatt tűnnek el a gyerekek

A „48 órás kihívás” arra kéri a gyerekeket, hogy két teljes napra tűnjenek el otthonról...

Beteges és nagyon veszélyes  „játék” terjed a közösségi médiában, ami arra biztatja a gyerekeket, hogy két teljes napra tűnjenek el otthonról. A 48 órás kihívás szabályai szerint pluszpontot ér minden olyan közösségi médiába posztolt említés, ami az eltűnésükkel foglalkozik.

Korábban egyébként már keringett egy nagyon hasonló játék Nyugat-Európában: ott 72 órára kellett eltűnniük a fiataloknak. A nyilvánvaló veszélyeken túl a 48 órás kihívás esetében az is komoly problémát jelent, hogy a közösségi média kiváló táptalajt szolgál elterjedéséhez, a gyerekek pedig sokszor nem is képesek felmérni a valódi kockázatot.

Persze egyáltalán nem ez az első eset, hogy netes trendek ostoba és veszélyes tettekre sarkallják az embereket: ott volt például a gyakran égési sérüléseket is okozó só és jég kihívás, melynek értelmében sót és jeget kellett a markunkban szorongatnunk, vagy a ragasztószalag kihívás, amiben szintén megsérült egy szabadulni próbáló fiatal.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top