Család

Ötödik gyereket is örökbe fogadna a meleg szuperapuka

A brit férfi egyedül neveli négy, fogyatékkal élő, örökbe fogadott gyermekét.

A 33 éves, brit Ben Carpenter eddig négy fogyatékkal élő gyereket fogadott örökbe 2010 óta. Az egyedülálló, meleg férfinak három évébe telt, mire meggyőzte a hatóságokat, hogy megfelelő apa lesz.

„Az emberek azt mondják egy szent vagyok, és figyelemre méltó, amit teszek, de én mindössze apa akartam lenni és számomra ennek az útja az örökbefogadás” – magyarázta Ben.

Mind a négy gyermeke, a 10 éves Jack, a 6 éves Ruby és Lily, valamint a 2 éves Joseph is annyit fejlődött, mióta Ben neveli őket, ami még az orovoskat és a szociális munkásokat is meglepte.

Daily Mail

Bennek két komoly segítsége is van a gyermeknevelésben: az édesanyja, Ruth és egy barátja, Jeanette.

A férfi azt sem bánja, hogy nincs párja. Amikor nem a gyerekekkel van, akkor potenciális örökbefogadók oktatásával foglalkozik.

Azt mondja, az örökbefogadás a leghasznosabb dolog, amit valaha tett, és a legnagyobb kihívás is az életében. Előfordulhat, hogy négy gyermeke mellé egy ötödiket is örökbe fogad majd.

Amellett azonban, hogy népszerűsíti, nem akarja rózsaszín cukormázzal leönteni az örökbe fogadás ügyét. Tény, hogy 100 százalékos elkötelezettséget kíván. Megjegyzi azt is, hogy a fogyatékkal élő gyermekek örökbe fogadása nem való mindenkinek.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top