Család

Tinifiúkat zaklatott a Mária Rádió riportere, kirúgták

Ugyanolyan ürüggyel, városi rendezvényeken részt vevő kamaszfiúkat zaklatott szexuálisan a Mária Rádió 22 éves ceglédi munkatársa. Először interjút kért tőlük, majd gyorsan bizalmas hangnemre váltott.

Fiatalkorú, 13-16 éves ceglédi fiúkat zaklatott a 22 éves, a ceglédi Mária Rádiónál dolgozó I. Máté. A férfi a fiatalokat azzal kereste meg, hogy interjút szeretne készíteni velük a rádió számára. Azonban nagyon gyorsan a „lényegre” tért: szexuális aktusról készült képeket küldött nekik, vagy obszcén üzenetekkel bombázta őket – írja a Ceglédi Panoráma.

A lapnak egy édesapa azt mesélte, 16 éves fiát azzal kereste meg a férfi, hogy interjút szeretne készíteni vele, mert részt vett egy városi versenyen. Ám utána nagyon hamar bizalmas hangnemre váltott, ami már ekkor furcsa volt a kamasznak, és szólt az apjának. Utána már szóba sem került az interjú, hanem azt írta a férfi, hogy egyedül van otthon, és pornót néz.

A fiú letiltotta a férfit, és az esetet megemlítette az osztálytársainak. Kiderült, hogy csak az ő osztályában 8-10 fiú érintett. Mivel mind sportolók vagy a kulturális életben részt vevő fiatalok, valamennyiüket ugyanúgy környékezte meg a férfi.

Néhány nap múlva még több áldozat került elő, köztük egy 13 éves gyerek is, akinek pornográf képet küldött magáról a perverz rádiós. A lap által közzétett képernyőképek szerint nem a kamaszok kezdeményezték a beszélgetéseket, sőt visszautasították, vagy nem válaszoltak a férfinak. Az is kiderült, hogy a rádiónál is zaklatott két ott dolgozó fiatalt, fogdosta őket, és hozzájuk simult, de leállították.

A Mária Rádió megerősítette, hogy az egyik önkéntesük ellen rendőrségi nyomozás folyik. Közölték azt is, hogy ők is a rendőrséghez fordultak, és kitiltották a férfit, miután az egyik önkéntesük elárulta, hogy szexuálisan zaklatja őt.

A Mária Rádió felajánlja segítségét a sértetteknek

A Mária Rádió Közhasznú Egyesület Elnöksége és a rádió munkatársai közleményt adtak ki az esettel kapcsolatban. Mint írják: szomorúan vettek tudomást arról a rendőrségi eljárásról, mely a rádió egyik önkéntese ellen indult vidéken. A Mária Rádióhoz eddig eljutott információk alapján a 22 éves fiatalember kiskorúakat zaklatott szexuálisan, és úgy vette fel velük a kapcsolatot, hogy interjút kért tőlük a rádió számára. A rendőrségi eljárás kezdetekor az illető már nem volt tagja a vidéki stúdió önkéntes csapatának, mert – más okok miatt – a helyi önkéntes koordinátor korábban eltanácsolta. A Mária Rádió Közhasznú Egyesület Elnöksége köszönetet mond mindazoknak, akik észlelték a fiatalember elítélendő cselekedeteit és bejelentették azokat a rendőrségen. A kiskorúak szexuális zaklatása égbe kiáltó bűn: súlyosan sérti a másik ember tisztelethez, szabadsághoz, testi és erkölcsi épséghez való jogát.
Amennyiben a sértett fiatalkorúak, azok hozzátartozói, vagy maga a bűncselekményt elkövető fiatalember elfogadja mentálhigiénés szakember, pszichológus vagy lelkipásztor segítségét, a Mária Rádió ezt felajánlja számukra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top