Család

Beszóltak a dietetikus anyának a gyerekeinek csomagolt étel miatt

Az embereknek zavaros elképzeléseik vannak az egészséges táplálkozással kapcsolatban, és ezt sokan a másoknak való beszólogatásban vezetik le..

A klinikai dietetikusként dolgozó Kate Save egy 3 és egy 5 éves kislány édesanyja. Hiába szakember azonban, a gyerekeinek csomagolt ebéd miatt neki is beszólnak más szülők. Kivetnivalót találtak például ebben a menüben is:

Daily Mail

A gabonakariákkal kapcsolatban, melyet Kate a görög joghurt mellé csomagolt a kislányának, megjegyezték, hogy egészségtelen és cukros. Kifogásolták  a szendvicseket is, de sokan nem értik azt sem, hogy miért csomagol gyermekének sült babot.

A nő azt mondja, az embereknek meglehetősen zavaros elképzeléseik vannak az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Mivel pedig rengeteg ellentmondásos információt kapnak, egyfajta táplálkozási szorongást élnek meg.

Egy kukatás szerint tízből legalább egy szülő tanácstalan azzal kapcsolatban, hogy mivel kell és mivel nem szabad táplálnia a gyermekeit. 

„Az emberek mindig kérdezgetik, hogy mit kellene enniük, és őszintén zavarodottnak tűnnek. Az őszinte válasz az, hogy mindenki tudja, hogyan néz ki egy jó étel. Akkor kezdesz el aggódni a feldolgozott élelmiszerek összetételén, ha rossz ételeket választasz” – magyarázta Kate.

Hozzátette, hogy az ő családja is fogyaszt előre gyártott élelmiszereket. Ennek ellensúlyozására azonban alaposan átgondolja, hogy mit párosít ezekkel az ételekkel.

„Nem kell minden étkezésnek tökéletesnek lennie” – jegyezte meg a dietetikus, aki szerint azoknak a szülőnek, akik másokat szégyenítenek meg a gyereküknek csomagolt étel miatt, önmérsékletet kellene tanúsítaniuk. Különösen, ha nincs teljes képük arról, hogy a gyerek milyen ételeket fogyaszt az egész nap során.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top