Aktuális

Hatalmas szarvast gázolt, kisfia arcába robbant a szélvédő – fotó

Szarvasgázolás miatt kénytelen szüneteltetni vállalkozását egy zalaegerszegi férfi, akinek munkaeszközét tette tönkre egy termetes szarvas, amikor az úttestre ugrott, és a férfi elütötte. A vállalkozó szerint a szarvast három terepruhás férfi kergette ki az útra.

Szemtanúkat keres Facebook-oldalán az a férfi, aki kisteherautójával elgázolt egy szarvast október 11-én Zalaegerszeg mellett. Felhívásából kiderül, hogy a termetes állatot három terepruhás férfi ijeszthette meg, ezért rontott ki az erdőből és szaladt át az úton.

A balesetben a szarvas elpusztult, a férfi kisfiát kórházba kellett szállítani, mert megsértették arcát a berobbanó szélvédő darabkái.

„Aki esetleg a helyszínen járt, és segítene abban, hogy ott a baleset idején tartózkodó 3 terepruhás férfi és egy kék Mitsubishi Pajero platós teherautó beazonosításában segít, azt megköszönnénk” – írja posztjában.

A vadgázolások esetében a kárigényt bírósági eljárásban lehet érvényesíteni azzal a vadgazdálkodóval szemben, akinek a területéről a vad az útra tévedt. Ehhez dokumentálni kell a történteket, így a vadbaleseteknél érdemes kihívni a rendőrséget is. A hatóság segít az illetékes vadásztársaságot is értesíteni, valamint a gázolás minden körülményét jegyzőkönyvezik, fotókkal dokumentálják – írta korábban a Zaol.hu egy hasonló eset kapcsán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top