Család

4 dolog, amit a „Mikor lesz gyereked?” helyett megkérdezhetsz

Szerintem megkérdezni bárkitől, hogy mikor lesz gyereked/gyereketek, nem jófejség.

„Akarsz gyereket? És a pasid?” – kérdezte egy 30 másodperce megismert távoli rokon egyébként egy halotti toron. Megszoktam már ezeket a kérdéseket, persze még mindig kell nyelnem kettőt, hogy ne legyek teljesen bunkó, mégiscsak a család kedvéért. De most nem is ezen akarok nyavalyogni, hogy „jaj, már megint megkérdezték, mikor lesz gyerekem”, hanem inkább adok pár ötletet, hogy mit kérdezzetek inkább egy fiatal pártól/csajtól/pasitól ahelyett, hogy a gyerekvállalás indiszkrét kérdésével zaklatnátok.

Mikor lesz macskád/kutyád?

De az „Akarsz-e macskát?” kérdés is egészen jó lehet. Lehet beszélgetni cuki állatokról, mindenki megmutathatja az okostelóján a kedvenc macskás videóját. Neked is van, ne tagadd! 

Hogy álltok a lakásfelújítással/-vásárlással?

Aztán, ha nem is újítják fel a lakást, lehet arról beszélni, hogy mennyire elszabadultak az ingatlanárak, borzasztó. Vagy éppen mennyire jó, hogy elszabadultak az ingatlanárak, mennyit keresett a beszélgetés bármelyik résztvevője a lakásán. De lehet beszélni függönyről, lámpákról, szőnyegcseréről úgy, hogy közben nem taposol senki lelkébe.

Hova jársz edzeni?

A másik fél rögtön azt gondolja, hogy a külalakja miatt gondolod, hogy edz. Máris megkedvel, és lehet, betalálsz. Rögtön meg lehet osztani a tapasztalatokat, melyik edzőhöz járj, ne járj. Lehet vicces történeteket mesélni a gymből, és máris szimpatikus ember leszel, nem afféle „intimpista”. 

Voltatok már azon a cuki helyen….?

A pont helyére behelyettesíthető cukrászda, kávézó, piac, étterem, park, sétány – bármi, ahol akár még járhattak is beszélgetőpartnereink. Itt fel lehet idézni a boldog perceket, amiket ezeken a helyeken eltöltöttünk. Lehet jó tippeket kapni és adni egymásnak, és hoppá, a gyerekvállalás helyett milyen klassz téma, ugye?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top