Család

Napok óta koldul egy kisfiú Szegeden

A fiú egy román nő mellett könyörög az apróért, az asszony állítja, Romániában még nem kezdődött el az iskola, és csak az útiköltséget akarják összekalapozni.

Egy 8 éves kisfiú és egy román nő koldul napok óta egy szegedi élelmiszerbolt sarkánál. A Délmagyarország újságíróinak épp az tűnt fel, hogy a fiú iskolaidőben kéreget. A nő azt mondta, csak arra kell a pénz nekik, hogy haza tudjanak menni, mert náluk otthon csak október 18-án kezdődik a tanítás. Az újságírók utánanéztek: valójában szeptember 11-én indult a román tanév.

Aztán a nő azt mondta, addig koldulnak csak, amíg összegyűlik annyi pénz, hogy ételt tudjanak venni maguknak. Ezek után nem meglepő, hogy a koldulást elősegítő táblácskán az áll, a nő rákos, azért kell a pénz.

A Délmagyar szerint sokan adakoznak a kisfiút látva, de a lap megjegyzi, hogy a rendőrség szabálysértési eljárást, míg a megyei kormányhivatal gyámügyi eljárást indíthat az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top