Család

Pomázon hatalmas terhet vettek le a házi gyerekorvosok válláról a szülők

Egy pomázi iskolában bevezették, hogy 3 helyett 15 napot igazolhassanak a szülők. Nem kell ugyanis minden apró bajjal azonnal az orvoshoz vinni a gyereket. Ezt javasolja a Házi Gyermekorvosok Egyesülete is.

Egy pomázi általános iskolában a szülők orvosi felmentés nélkül is 15 nap hiányzást igazolhatnak a gyerekeknek olyan kisebb betegségek esetén, amelyekkel eleve nem szükséges azonnal meglátogatni a háziorvost. A változtatást, hogy 3 napról 15 napra emeljék a szülők igazolásainak számát, a szülői munkaközösség és a házi gyerekorvos is szorgalmazta. Ezt a lehetőséget a jogszabály is lehetővé teszi, az iskola pedig partner volt a döntésben. 

A rendhagyó reform Pomázon azért is nagyon fontos, mert egy gyomorrontás vagy egy kis nátha esetén a szülő is tudja, mit kell adnia a gyereknek, hogy jobban legyen, és így nem kell a körzeti orvosnál hosszabbítani a sort, és elvenni az igazán beteg gyerekektől az időt. 

Ugyanezt szorgalmazza már egy ideje a Házi Gyermekorvosok Egyesülete is, és egy interjúnkban a háziorvosok tehermentesítéséről beszélgettünk az év orvosának megválasztott, Abdulrahman Abdulrab gyerekorvossal is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top