Család

Elítélték a gyermeküket halálra éheztető gyöngyösi párt

Tizennyolc és tizenöt év fegyházra ítélte a tavaly májusban éhen halt másfél éves gyöngyösi kislány szüleit szerdán első fokon az Egri Törvényszék.

A bíróság J. Médea elsőrendű vádlottat és K. Gusztáv másodrendű vádlottat különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben találta bűnösnek.

Mint ahogy az esettel kapcsolatban korábban mi is megírtuk: a szülők kislányukat szándékosan nem gondozták, a védőnővel nem tartottak kapcsolatot, a gyereket egyéves kora után az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatra nem vitték el, és a szükséges táplálékot sem biztosították neki. A szülők szándékosan elmulasztották törvényi kötelezettségeiket, súlyos kiszáradás és alultápláltság vezetett a gyermek halálához.

A vádlottak 2015 júliusától a 18 hónapos gyermek haláláig elzárkóztak mindennemű kapcsolattartástól, amellyel kiskorú gyermekük egészségi állapotára fény derülhetett volna, így az orvosi és a védőnői ellátástól, továbbá minden szociális beavatkozástól is. 

A kislány testsúlya a halálakor 3410 gramm volt, ami legfeljebb egy két hónapos csecsemő testtömegének felel meg. A gyermek tulajdonképpen elveszítette a teljes izomzatát.

Az ügyész az ítéletet J. Médea esetében tudomásul vette, K. Gusztáv esetében súlyosításért fellebbezett. A továbbra is előzetes letartóztatásban maradó vádlottak és védőik más minősítés megállapításáért és enyhítésért fellebbeztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top