Család

„A diszpécser lelkén szárad a feleségem halála” – összetört a gyászoló vajai férfi

Attila feleségéért rossz településre jött a mentő a diszpécser hibájából, de a férfi nem tesz feljelentést.

A Vaján élő Ildikó egy nappal lánya születésnapja után halt meg. A településen védőnőként dolgozó asszony rosszul lett, férje, Attila mentőt hívott, ám a diszpécser Vaja helyett az onnan 437 km-re található Bajára küldte a kocsit.

Attila a Borsnak teljesen összetörve nyilatkozott. Azt mondta, nem tesz feljelentést, mert az nem hozná vissza a feleségét, de Ildikó halála a diszpécser lelkén szárad, amit a felelősnek is el kellene fogadnia. „Ildikó halála óta nem tudtam egy percet sem aludni. Ha lecsukom a szememet, mindig őt látom magam előtt. Ahogy a földön fekszik nyitott szemmel, és próbálják újraéleszteni” – idézi fel a történteket a férfi, aki elmondta, ötéves kislányával most Ildikó szüleinél laknak, mert nem akarnak visszamenni a lakásukba.

Az ORFK elismerte, hogy a segélyhívó operátora hibázott. Nemrég júliusban történt hasonló eset: akkor Tóalmás helyett Tolmácsra küldték a mentőt, akkor is meghalt egy ember.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top