Család

Miből lesz pénzem az egyetemen? – tippek diákoknak

Életed legszabadabb időszakát éled, de a pénztárcád általában üres? Nem vagy egyedül, hiszen ez az egyetemisták örök dilemmája. Mutatunk most néhány ötletet, amivel segíthetsz magadon, és úrrá lehetsz a pénzgondjaidon. A mi tanácsunk: a klasszikus diákmunkák mellett használd ki az internet lehetőségeit is!

A legkézenfekvőbb megoldás a gyors és kényelmes pénzkeresetre manapság az, ha használjuk az internet lehetőségeit. Ezekből számtalan akad: némelyikhez a szerencsédre kell alapoznod, másoknál pedig egy jól átgondolt stratégia hozhat sikert.

Egy jó domain névből hónapokig megélhetsz

Egy jó forgalmú honlappal, bloggal, Youtube csatornával egészen jól kereshetsz, ez közismert dolog manapság, de azt már kevesebben tudják, hogy az is pénzt hozhat a konyhára, ha van egy-két jó domain-név ötleted. Ráadásul ez igényli legkisebb energiaráfordítást a netes munkák közül: csak kitalálsz pár jól hangzó és érdeklődésre számot tartó domain nevet, regisztrálod, és felteszed valamelyik nagy domain bróker (pl. Afternic, Sedo) oldalára, majd türelmesen várod, hogy vevő érkezzen rá. Pár tíz dollártól kezdve akár néhány ezerért is akadhat rá érdeklődő.   

 

Játék

A legélvezetesebb pénzkereseti mód az interneten a játék. Ma már komoly sportággá váltak egyes számítógépes játékok, és milliókat mozgatnak meg azok a világbajnoksághoz hasonló méretű rendezvények, ahol a „gamer”-ek összemérik tudásukat. Ezeken a győztes éppen olyan szép pénzt nyer, mint egy neves teniszező vagy golfozó, azzal a különbséggel, hogy ezekre a bajnokságokra nem is kell feltétlenül elutaznod, hanem a kollégiumi asztalod mellől is részt vehetsz bennük. Gyakorlás és kitartás persze ehhez is kell, hiszen a bajnoki serleget nem adják ingyen!

 

Lépj ki félállásban a munkaerőpiacra

Manapság a hagyományos, offline pénzkereseti módok tömege áll rendelkezésre, hiszen ebben a munkaérő hiányos időszakban kifejezetten keresik a diákok segítségét a cégek. Bőven vannak részmunkaidős, otthonról végezhető feladatok, amiket egész jó bérezésért  külsősöknek adnak ki, és ezeket a lehetőségeket már csak azért is érdemes megragadni, mert így bekerülhetsz egy cég életének vérkeringésébe, és ha jól teljesítesz, azzal akár a karriered is elindíthatod náluk. Adatbázis kelezéstől a fordítási munkákon át az adminisztrációs feladatokig bőven találsz ilyet az álláshirdetések között. Persze vannak olyan klasszikus diákmunkák is, mint a gyermekmegőrzés, a kutyasétáltatás, a kertgondozás, a nyelvoktatás és korrepetálás.  

Plazmaadás

Ha már végképp nincs ötleted arra, hogy miből keress pénzt, vagy nincs időd rá, hogy komolyabb feladatokat elvállalj, akkor átmenetileg kihúzhat a pénzzavarból az, ha elmész plazmát adni. Egy adag levett plazmáért legalább 5 ezer forint üti alkalmanként a markod, és ha egészségügyileg alkalmas vagy, akkor egész szép pénzt gyűjthetsz így: egy évben ugyanis maximum 33 alkalommal, hetente legfeljebb egyszer járulhat valaki így hozzá a közjóhoz. Ugyanakkor némi korlátozással is számolnod kell majd az életedben, hiszen tetoválás, piercing és fülbevaló lövetés után 6 hónapig nem adhatsz plazmát.

 

.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top