Család

Jöhetnek az abortuszmegelőző központok Magyarországon

Orosz mintára hoznák létre az abortuszokkal kapcsolatos megelőző tanácsadást folytató központokat hazánkban.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Veronika Szkvorcova, az Oroszországi Föderáció egészségügyi minisztere kétoldalú tárgyalást folytatott tegnap Budapesten.

A találkozón a felek megállapították, hogy mindkét ország népegészségügyi programja nagy hangsúlyt fektet a szűrésekre és a megelőző intézkedésekre. Az orosz tárcavezető beszámolt arról, hogy Oroszországban 2013 óta onkológiai, szív- és érrendszeri szűréseket végeznek, melyekben 23 millió felnőtt és az összes gyermek részt vesz. Balog Zoltán tájékoztatta az orosz tárcavezetőt a Magyarországon működő szűrőbuszok, a mindennapos testnevelés és az egészséges közétkeztetés tapasztalatairól is.

Veronika Szkvorcova ismertette annak az 1500 konzultációs központnak a működését, melyek az abortuszokkal kapcsolatban megelőzési tanácsadást folytatnak. A magyar tárcavezető tájékoztatta az orosz felet, hogy hasonló központok alapítását tervezik Magyarországon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top