Család

Eddig hősként ünnepelték, pedig ott sem volt a 96 éves veterán

Hetvenhárom éven keresztül hazudott a világnak egy második világháborús veterán. George G. Klein azt kamuzta, hogy ott volt a normandiai partraszállásnál, és túlélte azt, de 96 éves korában bevallotta az igazságot.

Eddig azt hitte a világ, hogy George G. Klein egyike azoknak a második világháborús hősöknek, akik ott voltak 1944-ben a normandiai partraszállásnál, és még ma is élnek. Klein emiatt több kitüntetést, elismerést és pénzt is kapott az eltelt 73 év alatt, miközben a világháborús veterán ott sem volt a normandiai partoknál, sőt még a kontinensen sem tartózkodott.

Klein a D-Day Overlord nevű szervezettel és a pénzükön ismét ellátogatott Normandiába, az utazás alatt kiosztott több száz autogramot, de közben azt mondogatta: “Nem vagyok hős, az igazi hősök azok, akik meghaltak itt.”

Aztán színt vallott: igazából nem is volt Franciaországban a partraszállás idején, mert bokasérülése miatt Észak-Írországban lábadozott. A veterán azért hozakodott elő az igazsággal, mert néhány történésznek feltűnt, hogy valami nem stimmel a történetében.

A történészek szerint azért tudta 73 éven keresztül életben tartani történetét, mert úgy tűnt, minden részletére emlékszik annak a három napnak, pedig csak júliusban érkezett Normandiába.

A Telegraph szerint Klein története nem egyedi eset, ugyanis több világháborús életútról derült ki az elmúlt években, hogy részben vagy egészben kitaláltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top