Család

13 ember elárulta, mit bántak meg legjobban szakítás után

Egy szakítás mindig fájdalmas, mindegy, hogy te vagy a párod mondta ki, hogy vége. Aztán jöhet a feldolgozás és a következtetések levonása, hogy végül tapasztalat legyen belőle.

A szakítás utáni fájdalmat nem lehet megúszni, a veszteségérzés, egyfajta gyász elkerülhetetlenül bekövetkezik. De a fájdalom remek lehetőség is arra, hogy átgondoljuk a kapcsolatot és hogy mit csinálhatunk legközelebb másképp. Heather Kristian Strang spirituális író, szerinte szakítás után meg kell engedni magunknak, hogy elcsendesülve meglássuk, milyen ajándékokkal távoztunk a párkapcsolatból. Mármint nem az ékszerekre gondol, hanem a lelki ajándékokra, azaz hogy miben lettünk többek azzal, hogy benne voltunk egy ideig abban a bizonyos félresiklott kapcsolatban.

A szerző szerint túl gyakran fordul elő, hogy szakítás után rögtön elkezdjük hibáztatni magunkat vagy a másikat, pedig csak azzal érhetjük el a lelki békét és kiegyensúlyozottságot, ha adunk időt magunknak, és megfogalmazzuk, mit tanultunk az adott párkapcsolatból.

Amikor pedig ezzel megvagyunk, akkor tudunk új fejezetet nyitni az életünkben.

13 ember elárulta, mit bántak meg a legjobban szakítás után

Sokan borzasztó sok időt ölnek abba, hogy analizálják a kapcsolat minden pillanatát, és azon rágódnak, mi mindenben hibáztak. A fejükben ilyenkor ördögi körben járnak a gondolatok, és a végén mindig oda lyukadnak ki, hogy a párkapcsolat kudarcáért egy személyben felelősek. Pedig egy szakítás teljesen természetes módon alakít át minket, és olyan tapasztalatokkal gazdagodunk, amiktől aztán a következő kapcsolataink már sokkal jobban sikerülhetnek. Ezért Strang szerint muszáj rávenni magunkat a szakítások után, hogy pozitívan lássuk a teljes egészet, és csak egy pillanatnak tekintsük magát a szakítást, ami hozzájárul a személyes fejlődésünkhöz. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy maximálisan őszinték legyünk magunkhoz. A következő 13 ember az őszinteség jegyében elárulta, mit bántak meg leginkább a szakításuk után.

“Túl későn szakítottam.” Laurence, 23

“Dühből beszéltem az exemmel, olyanokat mondtam, amiket nem kellett volna.” Michael, 24

“A közösségi oldalakon kukkoltam az exemet sokáig.” Kara, 24

“Magamba zárkóztam és nem beszéltem a barátaimmal a szakításomról.” Matthew, 24

“Kapaszkodtam belé ahelyett, hogy elengedtem és továbbléptem volna.” Jessica, 22

“Hogy újra meg újra összejöttem vele búcsúszexre.” Georgia, 26

“Megszállottan használtam utána a randizós oldalakat.” Andrea, 24

“Bosszút akartam állni rajta.” Andrew, 25

“Drogoztam, hogy ne fájjon annyira a szakítás.” Amelia

“Otthon bőgtem ahelyett, hogy eljártam volna a barátaimmal szórakozni.” Brett, 26

“Egyfolytában találtam valamit, amivel elterelhetem a figyelmemet ahelyett, hogy szembenéztem volna az érzelmeimmel.” Diana, 24

“Évekig még kapcsolatban maradtunk a szakítás után.” Michelle, 30

“Minden apróságot listáztam az agyamban, hogy miben hibáztam.” Casey, 22

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top