Család

A Tinderen ismertem meg a férjemet – így használd okosan a randioldalakat

A Tinderről az az általános nézet, hogy csak szexpartnerkeresésre jó, ezért aztán kifejezetten üdítő olyan történetet olvasni, amelyben két ember örök szerelemre akadt ezen a randiappon. Jaime Stopa a Tinderen ismerte meg a férjét, és szerinte, ha okosan használjuk, bármelyikünknek sikerülhet ott párt találni.

A Tinderen találkoztam a férjemmel, nem épp a legromantikusabb történet, de egyre inkább ez a valóság sok ember életében. Úgy értem, mennyi esélye van, hogy csak úgy megismerkedj valakivel az utcán vagy egy bárban, és elkezdjetek randizni? Személy szerint mindig is olyan voltam, aki inkább kihagyta a bulihelyeket és az ezekkel járó csalódásokat. Közben meg az ilyen randioldalak, mint a Tinder, elég lehangolóak, olyan, mintha bedobnának egy medencényi szingli pasi közé, hát mégis hogyan találd meg köztük azt az egyet?

Hiszek benne, hogy rátalálhatsz az igaz szerelemre egy randiappon, csak okosan kell szelektálni az embereket. Nem mondom, hogy szakértő lennék, de azért volt pár stratégiám, amit szívesen megosztok, hátha segíthetek másoknak megtalálni a saját álompasijukat.

Írj egy listát az elvárásaidról

És ragaszkodj ehhez a listához. Mielőtt egyáltalán regisztrálnál bármelyik randioldalra, kérdezd meg magadtól, hogy milyen számodra az ideális partner. Legyél azért reális, ha benned nincsenek meg bizonyos tulajdonságok, akkor ne várd el mástól sem. Az én listámon szerepelt, hogy a férfi legyen tanult, legyen karrierje, szeresse a családját, ne dohányozzon, és legyen kutyabarát. Ezek lettek az alappillérei a társkeresésemnek. Ha egy pasira nem illett valamelyik kritérium, akkor továbbléptem. Őrültségnek hangozhat, de szerintem az őrültebb, ha mindent megengedsz, elnézel valakinek, akivel épp csak találkoztál. Egy egész életre keresel párt magad mellé, nem lehet letelepedni valaki mellett, aki csak elég jó.

Nyíltan kommunikálj

Fontos, hogy őszintén elmondd a randikon, milyen kapcsolatot szeretnél, hogy ne pazaroljátok egymás idejét, ha nem egyeznek a szándékaitok. Mielőtt még elkezdtem volna terveket szőni a fejemben bármelyik pasival, mindig megkérdeztem, hogy miért vannak fenn a randioldalon. Komoly kapcsolatot vagy csak szexpartnert keresnek? Azt hiszem, gyakran a nők félnek feltenni ezeket a kérdéseket, kimondani, hogy mit akarnak, pedig ha egy fickó megijed a kérdésektől, akkor nem keres komoly kapcsolatot, és nincs is dolgunk egymással.

A Tinderen ismertem meg a férjemet - így használd okosan a randioldalakat

Az első randit kezeld úgy, mint egy interjút

Az első randikra úgy gondoltam, mint egy lehetőségre, hogy minél többet megtudjak a pasiról. Például tudni akartam, mit gondol a házasságról és gyerekekről, megkérdeztem, hogy a barátai és családja hogyan jellemezné őt, vagy hogy miért szingli, és hogyan ért véget az előző kapcsolata stb. Nem kell vallatni szegény férfit, csak legyen a tarsolyodban pár olyan kérdés, amit természetes módon be tudsz illeszteni a beszélgetésbe, amiknek a segítségével kicsit bepillantást nyerhetsz a személyiségébe, és kiszúrhatod a potenciális veszélyforrásokat. Minél többet tudsz, annál kisebb az esély arra, hogy olyan emberrel legyél párkapcsolatban, akinek más az alapvető értékrendje.

Várj el többet

A randiappoktól kissé elkényelmesedtünk, meg sem tudom számolni, hány pasi hagyta rám, hogy döntsek a randik helyszínéről és a programról. Pedig ha egy férfi az elején sem erőlteti meg magát legalább annyira, hogy előálljon egy randitervvel, akkor később még jobban ellustul. Az első, amivel a férjem megfogott, az volt, hogy megadott pontos dátumokat és lehetőségeket az első randinkra, amikből választhattam. Annyira egyszerű gesztus, mégis azt az érzést kelti, hogy a pasi várja a találkozást, és készül lélekben a randira.

Ne erőltesd

Volt pár remek randitok, aztán soha többé nem jelentkezett a férfi? Hagyd rá. Nem igazán számít, hogy miért nem jött össze a dolog, hiszen csak párszor találkoztatok, nem kell túl komolyan venni. Gondolj rá úgy, hogy szívességet tett neked, megkönnyítette a dolgodat, mert így eggyel kevesebb férfi közül kell választanod. Ne erőltesd sosem a randizást egy olyan pasival, akin érződik, hogy nincs oda érted.

Másrészt viszont ne próbáld meggyőzni magad, hogy jó lesz valaki neked, akiről mást súgnak az ösztöneid. Ha már túl vagy 2-3 randin, és még mindig határozatlannak érzed magad vele kapcsolatban, akkor ez a válasz a kérdésedre, nem akarsz igazán, szívből vele lenni. Ne hagyd, hogy hatalmába kerítsen a félelem, hogy nem találsz majd jobbat, mert mindig van választásod. Emlékszem, hogy randiztam egy fickóval, aki minden szempontból megfelelt, de a kémia valahogy nem működött közöttünk. Enélkül pedig nem nagyon lehet életben tartani egy párkapcsolatot.

Nagy kihívás úgy használni a randioldalakat, hogy az igaz szerelmet keresed, de nem lehetetlen. Tisztázd magadban, mit szeretnél, milyen pasira vágysz, és egyenesen menetelj a célod felé!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top