Család

Háromgyerekes olasz családot húztak ki a romok alól a földrengés után

A Nápoly partjaitól nem messze fekvő Ischiát hétfő este erős, 4-es erősségű földrengés rázta meg, sokan megsebesültek, néhányan nem élték túl a természeti katasztrófát. Többek között egy háromgyerekes családot is maga alá temetett az összeomlott házuk, de a mentőknek kedd délutánra sikerült a család minden tagját kihúzniuk a romok alól.

Egyedül az anya tudott saját erejéből megmenekülni, aki még időben kimászott az ablakon, az apát és a három gyereket viszont betemették a romok. A szakembereknek először az apát és a család legfiatalabb tagját, egy mindössze hét hónapos csecsemőt sikerült kimenteniük hajnalban, majd kedden délelőtt a hétéves bátyját, kedd délután két óra körül pedig a 11 éves fivérét is kihúzták az összedőlt ház alól – írja a BBC.

Háromgyerekes olasz családot húztak ki a romok alól a földrengés után

 

A 4-es erősségű hétfői földrengés számos lakóházat rongált meg a népszerű üdülőhelynek számító Ischia szigetén, összedöntött egy templomot, amelyben egy idős nő a halálát lelte. A katasztrófában életét vesztette még egy ember, róla azonban nem közöltek részleteket.

39-en megsérültek, és legalább 2600-an váltak hajléktalanná. A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno településeket érintette.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top