Család

Rászoruló gyerekeknek gyűjt iskolakezdés előtt az Ökomenikus Segélyszervezet

Sok szülő számára a szeptemberi iskolakezdés extra kiadásai hatalmas gondot jelentenek, a családi kasszából ezért sokszor az alapvető dolgokra jut kevesebb. A cél az, hogy a 10 ezer forintos, személyre szabott adományok 1000 gyerekhez jussanak el iskolkezdésig.

Az Iskolakezdés együtt! országos adománygyűjtő program keretében az Ökomenikus Segélyszervezet hat éve próbál segíteni rászoruló iskolásokon. Országos intézményhálózatuknak köszönhetően az 1000 támogatott gyerek személyre szabott, minőségi tanszercsomagot kaphat a szeptember 1-jei iskolakezdésig, hiszen valahol tanszerre, máshol tornafelszerelésre vagy ünneplőre nincs pénz – mondta el Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató az index.hu-nak

A gyermekes háztartások 46 százalékának

nehezen megoldható, 5 százalékának vállalhatatlan, 37 százalékának pedig jelentős költséget jelent az tanévkezdés, egyesek családok ezért az élelmiszerre fordított kiadásaikon kénytelenek csökkenteni, de van, ahol a hitel törlesztésén tudnak csak spórolni. Más háztartások a csekkeket nem tudják időben fizetni ebben az időszakban. 

A rászoruló gyerekeket így tudod támogatni:

  • az 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent
  • a segélyszervezet online adományozási felülete az iskolakezdesegyutt.hu oldal, ahol tetszőleges összeget lehet befizetni
  • a nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekben is várják az adományokat 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top