Család

Könnyen boruló etetőszékeket vontak ki a forgalomból

Magyarország történetének legátfogóbb etetőszék-ellenőrzését hajtotta végre a fogyasztóvédelmi hatóság: közel 180 üzletben vizsgálódtak, 1400 széket ellenőriztek, 9-et vontak ki a forgalomból.

Két hónapon keresztül járták az ország üzleteit a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai, hogy a 3 éves kor alatti gyermekeknek szánt etetőszékeket, járókákat és bébikompokat ellenőrizzék. Az ellenőrök összesen 179 üzletben 1411 terméket ellenőriztek, szinte minden harmadik üzletben találtak valami hiányosságot, legtöbbször a figyelmeztető tájékoztatók, kezelési útmutatók hiányoztak.

Laboratóriumi vizsgálatokkal hat problémás etetőszéket és három bébikompot szűrtek ki. Az etetőszékek stabilitása nem volt megfelelő, könnyen oldalra, vagy hátra dőltek, illetve a szabadon hagyott kis résekbe könnyen beszorulhat egy kisgyermek ujja. A bébikompok sem voltak elég stabilak, és különösen veszélyes lett volna velük leesni egy lépcsőről. A fogyasztóvédelmi hatóság a kilenc problémás típust kivonta a forgalomból, többségüket a gyártók, forgalmazók vissza is hívták a vásárlóktól.

Az NFH szerint az ellenőrzés fontos tapasztalata, hogy a baba-mama boltokban, szaküzletekben ritkábban fordultak elő hiányosságok, ezért a vásárlásnál célszerű ezeket előnyben részesíteni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top