Család

Adjkirály: Daganatos kisfiú és családja kér segítséget

Tibinek csontdaganata van, jelenleg kemoterápiát kap. A kisfiú jól érzi magát, most nincsenek fájdalmai, azonban családjával nehéz körülmények között élnek. Szinte bárminek örülnek, hiszen a betegség, a kezelések, az utazások anyagilag nagy terhet jelentenek.

Tibi nemrég még egy izgága, egészséges sportoló gyerek volt. Az egyik birkózóedzése után szólt az anyukájának, hogy nagyon szúr a jobb karja alatt, a felső részen. Ez egy pénteki napon történt, először az anyuka azt gondolta, hogy talán jobban megszorították edzésen, vagy beszorult a levegő. Amikor hétfőn sem enyhültek a panaszok, akkor a háziorvoshoz fordultak.

“Ekkor kezdődött a találgatás: először tüdőgyulladásra gyanakodott az orvos, de az antibiotikum nem segített, akkor asztmát, majd allergiát vélelmezett. Kételkedtem a diagnózisban, de szófogadóan tettük, amit tanácsolt, nem akartam felülbírálni a szakembert. Végül a Heim Pál Kórház Pulmonológiai osztályán derült ki a mellkasröntgenből, hogy baj van. A biopszia után Tibi egyre rosszabbul lett, és már állandó oxigénre volt szüksége. Akkor kerültünk át a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikára, és hirtelen azt éreztem, hogy jó kezekben vagyunk, mindenki odafigyelt a ránk, és elkezdték a célzott kemoterápiát. Ha minden jól megy, és a daganatot sikerül összenyomni, akkor decemberben megoperálják a kisfiamat. Most jól van, nincsenek fájdalmai, és mi nagyon bizakodóak vagyunk. Remélem, hogy minden jól alakul, és Tibike felgyógyul.”

Tibike édesanyja októberre várja a kistestvért is
Tibike édesanyja októberre várja a kistestvért 

Tibi anyukája nagyon vigyáz arra, hogy a gyerek ne lássa a család kétségbeesését, mert nem akarnak betegségtudatot kelteni a gyerekben. A nehéz lakhatási körülményeiken azonnal változtatni kellett, amint a kisfiú betegsége kiderült. Ebben a kórház Őrzők Alapítványa is segített, így most a család egy krízislakásban lakik, amely összkomfortos, eddig egy komfort nélküli lakást béreltek. Sajnos itt csak fél évig maradhatnak, utána menniük kell, ezért a legnagyobb segítség egy olyan lakás lenne, amit tudnak fizetni, és a gyereknek is normális körülményeket biztosít, hiszen a gyógyulása akár évekig is elhúzódhat. Az anyuka állapotos, októberre várja a következő gyermekét, közel egy hónapja nem dolgozik, mert a kezelésekre ő hordja a gyereket, vagy vele van a kórházban, ezért a családnak egy fizetésből kell gazdálkodnia.

“Az, aki átesett már hasonlón, tudja, hogy az utazás, a kezelések, a gyógyszerek, vagyis minden sokba kerül, de most csak az a fontos, hogy a gyerekem meggyógyuljon. Októbertől lesz igazán nehéz, mert egy csecsemővel nem tudom, hogyan fogom megoldani az életünket, a páromnak viszont muszáj dolgoznia, mert az ő fizetése nem eshet ki. A lakásból sok minden hiányzik, igazából bárminek örülnénk, minden segítség jól jön…  Ha valaki babaholmikat tudna küldeni, annak is hasznát vennénk, hiszen akkor a kicsinek nem kellene megvásárolnunk mindazt, ami szükséges. Tibike nagyon vágyik egy laptopra, ez az ő titkos kívánsága.”

Aki tud a családnak segíteni, az adjkirály oldalán, ide kattintva megteheti. Bármilyen adományért hálásak, de ezek a legfontosabbak most:

  • bútorok, háztartási gépek,
  • ruhák Tibinek és a születendő csecsemőnek,
  • egy lakás, ahol hosszabb távon maradhatnak, és összkomfortos,
  • Tibike titkos vágya egy laptop.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top