Család

Dupla családi pótlék jön augusztusban

Augusztusban kétszer utalják a családi pótlékot, ugyanis a szeptemberi iskolakezdési kiadások miatt előrehozzák a családtámogatási ellátások utalását.

Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre, emellett idén szeptemberben már az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Mivel sok családnak fokozott anyagi megterhelést jelent az iskolakezdés, a kormány úgy döntött, hogy a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják. Így augusztusban a családok kétszer, a hónap elején és a hónap végén is kapnak családi pótlékot, hogy az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket időben meg tudják venni.

Dupla családi pótlék jön augusztusban

Amire viszont több százezer családnak nem kell költenie idén szeptemberben, az a tankönyvcsomag. A kormány ugyanis szeptembertől az elsőtől a kilencedik osztályosokig minden gyermek számára ingyenesen biztosítja a tankönyvcsomagot. Ezzel az ingyenes tankönyvellátási rendszer négyévnyi fokozatos kiterjesztését lépi meg a kabinet egy év alatt, hiszen az eredeti ütemezés szerint a tavalyi 1-4. osztályosok után idén az 1-5. osztályosokig bővítették volna a tankönyvhöz ingyen jutó gyermekek körét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top