Család

Elítéltek egy férfit, akinek 25 felesége volt egyszerre

27 év után ítélték el a hatvanéves mormon férfit.

Az amerikai mormon egyházból kivált fundamentalisták alapították azt a közösséget a kanadai Creston mellett, ahol a most 60 éves Winston Blackmore is él. A közösség egykori vezetője most poligámia vádjával került bíróság elé. Noha a többnejűséget már a hivatalos mormonizmus is megtagadta, Blackmore-ék közösségében továbbra is hirdetik, a férfi sem tagadta soha, hogy összesen 25 felesége van.

Winston Blackmore és néhány újabb felesége
Winston Blackmore és néhány újabb felesége

Az ügyben még a ’90-es években indult nyomozás, a tárgyalás azonban évtizedekig elhúzódott, és még a kanadai Legfelsőbb Bíróság, sőt a mormon vallás szakértőinek véleményét is kikérték, ugyanis felmerült, hogy a vallásszabadság és a poligámiát tiltó törvény nem összeegyeztethető. Végül a Legfelsőbb Bíróság úgy határozott, hogy a poligámia betiltása nem korlátozza a szabad vallásgyakorlást. Hétfőn Blackmore-t bűnösnek nyilvánították, büntetését később szabják ki. (via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top