Család

5 ok, amiért könnyebb 50 felett randizni, mint a húszas éveidben

Ronnie Ann Ryan párkapcsolati coach szerint nem kell félni, 50 felett sokkal könnyebb randizni, mint a húszas éveinkben. A szakértő azt üzeni minden 50 feletti szingli nőnek, hogy csak semmi pánik, a huszonéves lányok nincsenek előnyben az érettebbekkel szemben. Ha te is ebben a korban keresnéd a párod, akkor inkább élvezd a randizást és higgy benne, hogy te is megérdemled a szerelmet, mert ez a hozzáállás számít a legtöbbet.

Ryan összeírt 5 okot, hogy igazából miért könnyebb ötvenes nőként randizni, mint huszonéves korunkban.

1. 50 évesen már tudod, ki vagy

Most már annyi életbölcsességgel felvértezve tudsz belevágni a randizásba, hogy magabiztosan tudj ismerkedni. Ez erőt ad. A kutatások szerint az 50 feletti nőknek több az önbizalmuk, tudják, mit szeretnének, és jobban bíznak a megérzéseikben. Ez nem azt jelenti, hogy minden tudás birtokában vagy, de már van annyi tapasztalatod, hogy biztosabban állsz a lábadon.

5 ok, amiért könnyebb 50 felett randizni, mint a húszas éveidben

Ehhez képest huszonévesen még önmagad keresésével voltál elfoglalva, másokhoz mérted magad, és túl sokat foglalkoztál a külvilág véleményével. A magabiztosságod segít a randizásban is, hiszen már tisztában vagy vele, milyen kapcsolatot szeretnél, ezért okosabb döntéseket hozol, mint fiatalon.

2. Már nem a családalapítás a cél

Nagy szabadságot ad, hogy már nem ketyeg a biológiai órád, már nem kell azzal foglalkoznod, hogy jó apát találj a jövendőbeli gyerekeidnek. Tényleg randizhatsz szórakozásból, nincs nyomás a válladon, hogy olyan férfi kell, akivel családot tudsz alapítani. Már valószínűleg nagyok a gyerekeid, nem kell őket őrizni a kiságy mellett, sőt még örülnek is, ha anya elmegy otthonról, és egyedül lehetnek a lakásban.

Ebből következően nem szerepel a párkeresésed szempontjai között az sem, hogy olyan legyen a férfi, aki jól kijön a gyerekeiddel, mert ha akarod, akkor nem is kell velük találkoznia jó sokáig. Csak arra kell koncentrálnod a potenciális randipartneredben, hogy jól érezd magad vele a szabadidődben.

5 ok, amiért könnyebb 50 felett randizni, mint a húszas éveidben

3. Van már bőven tapasztalatod

Túl vagy több kapcsolaton vagy házasságon, elsajátítottad a konfliktuskezelés alapjait, tudod, hogyan kommunikálj a pároddal, és érett vagy annyira, hogy tudd, hogyan ne akard birtokolni a másikat. Nem félsz már elmondani a véleményed, ha úgy látod, megoldhatók a gondjaitok. Nyugodtan, logikusan át tudod gondolni, hogyan tudtok a társaddal a legjobban együttműködni. Mindez a kiegyensúlyozott párkapcsolathoz vezető út.

Emlékszel még az első fiúddal az első veszekedésre? Egy világ omlott össze benned, hatalmas drámaként élted meg, a fejéhez vágtál mindent, amit később megbántál, ajtót csapkodtál… Semmi baj ezzel, akkor és ott még nem voltak meg az eszközeid, a tudásod, hogy hogyan kell a konfliktushelyzeteket kezelni. De most már rengeteg tapasztalat a rendelkezésedre áll, ami nagy előny a huszonéves éneddel szemben.

4. Nem akarsz már házasságot

Sok 50 feletti nőnek megvolt az élete nagy napja, hozzáment a szívszerelméhez, átélte, hogy aznap hercegnő volt. A legtöbben nem akarnak már újra megházasodni, főleg ha válás miatt lettek szinglik, inkább hosszútávú kapcsolatban gondolkodnak. Huszonéves korodhoz képest kinyílik a világ, hiszen most választhatsz, hogy együtt akarsz élni valakivel, vagy külön háztartásban, és akár igent is mondhatsz, ha megkérik a kezed, de nem ez a fő célod, hogy legyen egy férjed.

5 ok, amiért könnyebb 50 felett randizni, mint a húszas éveidben

5. A férfiak 50 felett gyengédebbek

Mert nemcsak te, hanem a férfiak is értek, tapasztaltak, tanultak az éveik során. Dr. Joel Block szexterapeuta, a Sex Over 50 könyv szerzője azt írja, hogy az 50 feletti férfiak gyengédebbek, gondoskodóbbak, és nem félnek az intimitástól. Állítása szerint ebben az életkorban könnyebb egy megértő és szerető férfira találni, mint huszonévesen.

Mindehhez csak azt kell megengedned magadnak, hogy a megfelelő férfi rád leljen. Ami a négy fal között nem fog megtörténni, úgyhogy ha szeretnéd az életkorod adta lehetőségeket kiélvezni, akkor kezdj el társaságba járni, és ne tarts a randizástól. Menj, és csak érezd jól magad.

Olvass többet a randizásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top