Család

Fogházba kerülhet Geréb Ágnes

Nem bizonyítható kétséget kizáróan, hogy Geréb Ágnes miatt halt volna meg 14 éve két újszülött csecsemő, az ügyészség mégis fogházbüntetést kért a szülésznőre.

Tavasszal perújrafelvétel miatt újratárgyalták Geréb Ágnes büntetőperét, amelyben két csecsemő halála miatt kellett felelnie. 2012-ben másodfokon két év letöltendő fogházbüntetésre és tíz év foglalkozástól eltiltásra ítélte őt az ítélőtábla. Az új tárgyalást a Fővárosi Törvényszék folytatta le, Geréb Ágnes büntetését két év felfüggesztett fogházra és nyolc év eltiltásra enyhítette.

A törvényszék megállapította, hogy szakértők szerint sem bizonyítható kétséget kizáróan, hogy az egyik csecsemő halálához Geréb Ágnes magatartása vezetett volna. A Magyar Nemzet szerint a bíróság azt mondta, hogy a vádlott mindkét esetben megsértette foglalkozása szabályait, ám a másodiknál a halál és e között az ok-okozati összefüggés nem teljes mértékben alátámasztott.

Az ügyészség természetesen fellebbezett, azt szeretnék elérni, hogy visszaálljon a 2012-es ítélet, azaz a 2 év letöltendő fogház és a 10 év eltiltás.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top