Család

Vécébe dobta kisbabáját, 10 évet kapott

Tíz év börtönbüntetésre ítélték pénteken azt a nőt, aki tavaly januárban megölte újszülött gyermekét Taktaharkányban.

A vádlott három kiskorú gyereket nevelt együtt férjével. Már a harmadik várandósságát is eltitkolta mindenki elől, beleértve a férjét is. 2015-ben újra teherbe esett, de ezúttal is hallgatott róla. Mikor a férje rákérdezett a terhességre, hazudott neki. 2016 januárjában szülte meg az egészséges kislányt a fürdőszobában, miközben családja aludt. A nő kivitte az újszülöttet a házból, az udvaron lévő vécébe dobta, és úgy próbálta elrejteni, hogy fűrészport szórt rá. A csecsemő meghalt.

Másnap reggel a vádlott felkelt, ellátta a gyermekek és a ház körüli teendőket, viszont délelőtt erősen vérezni kezdett, ezt jelezte anyósának és a szomszédban lakó sógornőjének. A hozzátartozók mentőt hívtak, a kórházban pedig megállapították, hogy a nő nem sokkal korábban szült, ám ő ezt tagadta. Az orvosok értesítették a rendőrséget, akik megtalálták a baba holttestét a vécében.

A Debreceni Ítélőtábla a mostani büntetéssel helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A nő legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat. A táblabíróság döntésével megszüntette az anya gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát is. (via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top