Család

Nem tudott haldokló férjével lenni, mert látogatási időn kívül érkezett

Egészen abszurd történet kering a neten egy nőről, akit az egykori pécsi megyei kórház geriátriai (idősgondozási) osztályáról kitiltottak a haldokló férje mellől, mert nem a látogatási idő keretein belül érkezett. A férfi a napokban elhunyt.

Garzó Gábor ismert pécsi aktivista osztotta meg Facebookon a történetet, miszerint a pécsi kórházban nem vették figyelembe egy a haldokló férjét látogatni kívánó asszony szorult helyzetét, és kitiltották az osztályról – hivatkozik rá a Szabad Pécs nevű lap. 

Garzó állítása szerint eléggé egyértelmű volt, hogy a geriátriai osztályon fekvő férjnek nincs már sok ideje hátra, így érthető, hogy felesége vele akart lenni. Csakhogy a feleség a munkahelyéről nem ért oda a látogatási időn belül a kórházba. A poszt szerint a nő szerény körülményeik miatt csak busszal tudott járni, ezért csúszott ki az időből. Ám ez nem különösen érdekelte a klinikai osztályt, és kitessékelték őt a kórházból. Garzó így fogalmaz: “Erre egész egyszerűen a főnővér kiutasította a kórházból, mondván nem látogatási időben érkezik, tessék akkor jönni. Merthogy mi lenne, ha mindenki csak úgy önkényesen bemenne és figyelmen kívül hagyná a látogatási időt!”

A Szabad Pécs megkérdezte az ügy kapcsán a PTE Klinikai Központját is, ahonnan azt a választ kapták, hogy “az I.sz. Belgyógyászati Klinikán jól szabályozott látogatási rend van, melynek érvényesítése alapfeltétele a klinika hatékony működésének. Ugyanakkor a hozzátartozóknak egy formanyomtatványon lehetőségük van a látogatási időn kívüli beteglátogatást kérvényezni – éppen a levélben említetthez hasonló esetekre való tekintettel –, melyet a kezelőorvos hozzájárulásával a telephely vezetők engedélyeznek.”

A nő férje a napokban hunyt el. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top