Család

Nevelőapa ennél szebb ajándékot nem kaphat

Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha azt mondjuk, a most következő videón egy férfi életének egyik legboldogabb pillanata látható. Caitlyn és testvére ugyanis nagyszerű ajándékot eszeltek ki nevelőapjuknak. Erre a pillanatra míg élnek, emlékezni fognak.

Szülőnek lenni a világ legcsodálatosabb dolga lehet – mondom ezt úgy, hogy nincs még tapasztalatom a témában. Gyerekoldalról nézve viszont elég markáns véleményem van a szülőség mibenlétéről, különösen az apaságról. Apának lenni nem egyenlő azzal, hogy a gyerek biológiai őse az ember. Az csak egy lehetőség az élettől, hogy része legyen valakinek a világ legkalandosabb utazásában, de hogy az illető felszáll-e a vonatra, és végigzötykölődik-e vele az úton, vagy az első állomáson lepattan, nos, az egyéni döntés kérdése.

Én úgy nőttem fel, hogy a biológiai apám pontosan ezt tette – az érkezésemet még megvárta, de az első nehézségek bekövetkeztekor lelépett, és azt sem tudtam róla, hogy a világon van, egészen 27 éves koromig. Apaképem mégis van. Az első szavam is az volt, hogy apa, de az nem a vér szerinti ősömnek szólt. Volt ugyanis valaki, aki ott volt anyám mellett, történhetett bármi.

Ő volt az én mentsváram, amikor anyut depresszió tépte darabokra, amikor az alkoholban keresett vigasztalást, amikor rossz jegyet hoztam az iskolából, és anyám szóba se állt velem, nem mulasztott el egyetlen születésnapot, karácsonyt és egyetlen lázas betegségemet sem. Mindig pontosan tudta, mivel csalhat mosolyt anyu arcára – vagy az enyémre –, és soha, egyetlen pillanatra sem suhant át az agyán, hogy elhagyjon bennünket, ebben biztos vagyok.

Akkor is ő fogta a kezemet, amikor rettegve álltunk az intenzív osztály előtt valami apró kis információmorzsára várva, amibe kapaszkodhatunk, és ő volt az én támfalam, amikor összeroppantam az 53-as parcellánál anyám temetésén. És most is az. Ő az én apám, és pont. Ennek semmi köze nincs a biológiához.

Ennyi bevezető után, azt hiszem, elég nyilvánvaló, miért fogott meg olyan nagyon a most következő videó. Caitlyn és nővére csodálatos ajándékot eszelt ki apák napjára. A meglepetés egy borítékban érkezett, amelynek kibontása után mostohaapjuk zokogásban tört ki. A két lány ugyanis az örökbefogadáshoz szükséges hivatalos papírokkal lepte meg őt, így adva tudtára, hogy azt szeretnék, ha immár hivatalosan is ő lenne az apukájuk. Íme a megható pillanat, amikor az apa kibontotta a csomagot:

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top